Yngve Slyngstad nominerad till inval i Deutsche Banks förvaltningsråd


Förvaltningsrådet för Deutsche Bank rekommenderar att bankens aktieägare väljer Yngve Slyngstad till förvaltningsrådet vid årsstämman den 19 maj 2022.

Yngve Slyngstad

Herr Slyngstad skulle efterträda Gerhard Eschelbeck, som inte ställer upp för omval när hans femårsperiod slutar vid årets årsstämma.

Slyngstad var VD för Norges Bank Investment Management (NBIM), den enhet som förvaltar världens största statliga förmögenhetsfond i Norge, i 13 år. Dessförinnan ledde han fondens aktieförvaltningsorganisation sedan starten 1998.

Tidigare denna månad började han med Aker ASA, ett norskt investeringsbolag, för att övervaka dess nyskapade kapitalförvaltningsavdelning. Organisationen kommer främst att fokusera på investeringar relaterade till energiomställning som är nödvändig av klimatförändringar. Slyngstad har examen i ekonomi, juridik, statsvetenskap och filosofi från universitet i Oslo och Paris samt University of California.

“Jag uppskattar mycket förvaltningsrådets nominering”, sa Slyngstad. “Deutsche Bank spelar en avgörande roll i utvecklingen av Europas finansindustri och kommer att spela en viktig roll i finansieringen av övergången till en hållbar och koldioxidneutral ekonomi. Med förbehåll för omröstningen på årsstämman skulle jag med glädje bidra till den fortsatta utvecklingen av Deutsche Banks strategi.”Source link