Worldpay från FIS för att tillåta handlare att ta emot avräkning i USD Coin


Worldpay från FIS kommer att vara den första globala köpman som erbjuder handlare möjligheten att ta emot avräkning direkt i USD Coin (USDC), en helt reserverad digital valuta i dollar.

Stablecoins är en typ av kryptovaluta kopplad till en “stabil” reservtillgång (som US-dollar) och kan lösas in en-till-en. USDC är en av de snabbast växande, reglerade digitala dollarvalutorna med mer än 51 miljarder dollar i omlopp i april 2022.

Genom att samarbeta med Circle, ett globalt finansiellt teknikföretag som tillhandahåller betalningar och finansiell infrastruktur till företag av alla storlekar, och den enda emittenten av USDC, kommer Worldpay att göra det möjligt för både kryptonative och traditionella företag att bygga upp en lösning som passar för ändamålet och finansstrategi som tillgodoser deras föredragna valuta för att bedriva affärer.

Företag kommer inte längre att begränsas av betaltjänstleverantörer som erbjuder ett fiat-only-ekosystem och kan istället utnyttja en innovativ användning av kryptobetalningsskenor för att direkt ta emot, hålla och överföra stabila mynt på ett snabbt och effektivt sätt.

Crypto.com, världens snabbast växande kryptovalutaplattform, kommer att fungera som pilotkund för USDC-avvecklingsförslaget som erbjuds av Worldpay.

För traditionella handlare och andra företag kan möjligheten att ta emot avveckling i stablecoins hjälpa till att driva introduktionen av digitala tillgångar genom att göra det möjligt för dem att gå in i och experimentera med kryptovaluta i en mindre volatil miljö med låg touch.

“Integration med Worldpay är ett stort steg för Circle, USDC och fintech-sektorn som helhet”, säger Jeremy Allaire, medgrundare och VD för Circle. “Det är en inblick i en framtid där värde utbyts friktionsfritt, allt möjligt eftersom vi bygger nästa generations finansiella lösningar.”

Source link