Wise utnämner Kingsley Kemish till sin tillfälliga CFO


Wise plc (LON:WISE) har idag utsett en tillförordnad Chief Financial Officer (CFO).

Matthew Briers

Matthew Briers, CFO för Wise, var nyligen inblandad i en cykelolycka och återhämtar sig nu hemma, förklarar företaget. För att säkerställa att Briers återhämtning är fullständig kommer hans återgång till arbetet att ske gradvis.

Kingsley Kemish, för närvarande Wises finansdirektör, kommer att rapportera direkt till Kristo Käärmann (Wise medgrundare och VD) i rollen som interim CFO för Wise tills Mr Briers återhämtning och återgång till arbetet är klar.

Kristo Käärmann sa:

“Vi önskar alla Matt ett snabbt tillfrisknande och mitt tack går till Kingsley för att han tog sig in i denna tillfälliga roll. Kingsleys erfarenhet och kunskap om Wise kommer att ge kontinuitet för oss när vi fortsätter att växa och leverera på vårt uppdrag.”

På tal om ledningsförändringar på Wise, låt oss komma ihåg att Taavet Hinrikus i december 2021 sa att han skulle avgå som ordförande och direktör, och David Wells blev oberoende icke-verkställande ordförande.

David Wells, tidigare Chief Financial Officer för Netflix, har varit styrelseledamot i Wise Board sedan juli 2019. Han har också varit medlem i revisions- och riskkommittén.Source link