VSA Capital lanserar nytt index i samarbete med Aquis Stock Exchange

[ad_1]

VSA Capital Group plc, ett internationellt investeringsbanks- och mäklarföretag, med kontor i London och Shanghai, meddelar att företaget i samarbete med Aquis Stock Exchange (AQSE) har lanserat ett index över aktier noterade på Aquis Stock Exchange Growth Market.

Indexet omfattar alla de 21 aktierna inom Apex-segmentet på AQSE Growth Market och kommer att vägas efter börsvärde. Det kommer att kallas VSA Capital AQSE Apex Index. Indexet kommer att uppdateras rutinmässigt för att inkludera nya tillägg.

VSA Capital AQSE Apex Index kommer att bidra till att höja profilen för AQSE Growth Market och de ingående företagens profil, förbättra transparensen och bli en pålitlig barometer för prestanda över tid.

Andrew Monk, vd för VSA Capital Group plc sa:

“Vi är glada över att lansera det första indexet för AQSE Growth Market. Vi stöder AQSE mycket och tror att det ger mycket behov av konkurrens för både huvud- och AIM-marknaderna på Londonbörsen.”

Oliver O’Donnell, forskningschef på VSA Capital Group plc sa:

“Värdet till cirka 1 miljard pund, representerar det totala börsvärdet för startbeståndsdelarna i VSA Capital AQSE Apex Index en meningsfull summa. Bara detta underskattade faktum belyser varför vi lanserar indexet. Intresset växer för AQSE från både investerare och företag, och vi förväntar oss att vi med tiden kommer att kunna spåra fler aspekter av prestanda på börsen, ett tecken på dess fortsatta utveckling.”


[ad_2]

Source link