Visa utser Frank Cooper III till Global CMO


Visa (NYSE:V) meddelade idag att Frank Cooper III kommer att ansluta sig till företaget som Chief Marketing Officer (CMO) i maj 2022. Mr. Cooper kommer också att fungera som medlem av företagets verkställande kommitté och rapportera till ordförande och Chief Executive Officer ( VD), Al Kelly.

Mr. Cooper kommer att leda den globala marknadsföringsorganisationen för att driva efterfrågan på Visas produkter, tjänster och lösningar. Dessutom kommer han att vägleda alla aspekter av varumärket från att förstärka dess syfte genom kampanjer och aktiveringar till att leverera värde med dess globala sponsring. Mr. Cooper kommer till Visa efter att ha tillbringat fem år på BlackRock som Senior Managing Director och Global CMO.

“Varumärket Visa är bland världens mest respekterade och igenkännbara, och jag är verkligen glad över möjligheten att bygga vidare på det arbete som har kommit före mig”, säger Mr. Cooper. “Kraften i ett bra varumärke kommer från att tillhandahålla enastående produkter som gör en meningsfull skillnad i människors liv – och världen i stort – och jag ser fram emot att börja min nya roll och veta hur grundläggande båda dessa saker är för Visa.”

Mr. Cooper har omfattande erfarenhet som spänner över globala varumärken inom teknik, underhållning, konsumentvaror och finansiella tjänster. Innan han började på BlackRock, arbetade Mr. Cooper som Chief Marketing and Creative Officer på BuzzFeed och som CMO för Global Consumer Engagement för PepsiCos Global Beverage Group. Han tjänstgjorde också som ledande befattningshavare på Motown och Def Jam.

Mr. Cooper tog en JD från Harvard Law School och en BS-examen i företagsekonomi från University of California i Berkeley.Source link