Virtu, Citadel, MarketAxess, BlackRock hittade konsortium för att stödja RFQ-hub-tillväxt


Virtu Financial, Inc (NASDAQ:VIRT) tillkännagav idag bildandet av RFQ-hub Holdings LLC för att stödja tillväxten av RFQ-hub, Virtus bilaterala plattform för offertförfrågan för flera tillgångar och flera återförsäljare.

Utöver Virtu inkluderar de grundande konsortiets medlemmar likviditetsleverantörerna Citadel Securities, Flow Traders och Jane Street Capital, kapitalförvaltaren BlackRock och den ledande elektroniska handelsplattformen MarketAxess. MarketAxess kommer att ta en betydande minoritetspost i plattformen.

RFQ-hub sammanför kapitalförvaltare och likviditetsleverantörer för att elektroniskt hjälpa till att leverera aggregerad och konkurrenskraftig likviditet, effektivisera arbetsflödet och förbättra prissättningen med fokus på aktie- och ränte- och OTC-derivat, strukturerade produkter och börshandlade fonder (ETF).

Målet för det nybildade konsortiet är att stödja nästa steg i tillväxten för RFQ-hubben genom att främja skapandet av en global institutionell plattform designad specifikt för dessa instrument.

“De grundande medlemmarna av detta konsortium representerar en mångfald av marknadsaktörer som organiserar sig för det gemensamma målet att förbättra tillgången till och exekveringen av ETF:er och derivat för institutionella investerare”, säger Joseph Molluso, medordförande och Co-Chief Operating Officer för Virtu Financial. “Tillsammans tror vi att vi kan utöka RFQ-hubs erbjudande om flera tillgångar till kunder över hela världen.”
Source link