Virtu, Arqaam Capital-partner för att utöka marknadstillgången för aktiehandel


Virtu Financial, Inc. (NASDAQ:VIRT) tillkännagav idag ett icke-exklusivt samarbetsavtal med tillväxtmarknadsspecialisten Arqaam Capital (Arqaam) för att distribuera Virtus globala aktieexekveringsalgoritmer till kunder på marknaderna i Mellanöstern och Nordafrika (MENA).

Enligt samarbetet kommer Arqaam att tillhandahålla marknadstillträde, avveckling och lokal expertis på MENAs aktiemarknader till Virtu-kunder och Arqaam-kunder kommer att kunna utnyttja Virtus svit av handelsalgoritmer för att komma åt globala marknader, inklusive MENA.

“Sedan lanseringen av Arqaam Capital 2007 har både investerare och marknader i MENA-regionen utvecklats avsevärt. Våra kunder förväntar sig att vi levererar exekveringslösningar i världsklass över hela världen och tack vare vårt samarbete med Virtu kommer vi att kunna erbjuda våra kunder en svit av de främsta algoritmiska handelsverktygen, säger Amr ElShamy, VD och chef för Elektronisk handel, Arqaam Capital.

“Det här samarbetet utökar Arqaams lokala marknadstillgång och expertis till Virtus globala kundbas och visar ytterligare Virtus engagemang för kunder som vill utföra och bosätta sig i MENA-regionen. Med tanke på vår historia var Arqaam det logiska samarbetsvalet när vi arbetar för att utöka MENA-marknadstäckningen av Virtus aktiealgoritmer”, säger Rob Boardman, VD Virtu Financial EMEA.

“Den globala räckvidden och omfattningen av Virtus algoritmiska handelsplattform i kombination med Arqaams MENA-marknadsåtkomst och lokala expertis har kraftfullt förbättrat våra respektive exekveringsplattformar – vilket ger våra kunder större valmöjligheter.”

Detta arrangemang syftar till att tillhandahålla nya kanaler för att uppnå bästa möjliga utförande för varje företags kunder.Source link