Varför det här är en bra tid att fokusera på stora valutapar i Forex


På grund av den senaste utvecklingen inom valutaområdet bör detaljhandlare överväga stora par, eftersom ett sammanflöde av faktorer nu underlättar korrekt kortsiktig handel. Dessa tillgångar täcks av alla större mäklare där ute och kommer med flera fördelar, av vilka några kommer att diskuteras idag.

Även om valutamarknaden i allmänhet har legat utanför medias uppmärksamhet under en längre period, kan detta vara en plats väl lämpad för vissa handlare. Nu när vi ser starkare aktivitet över hela linjen, här är de fyra främsta anledningarna till varför folk bör fokusera på stora valutapar.

#1 Risker relaterade till tillväxtmarknader

Tillväxtekonomier tvingades låna mycket i utländsk valuta, särskilt USD, och eftersom de behöver balansera sina budgetar uppstår en risk för solvens. Vissa tillväxtvalutor, som den turkiska liran, försvagas i en alarmerande grad, men under 2021 lyckades dollarn stärkas mot de flesta tillväxtvalutor.

Analytiker på CAPEX.com tror att trenden kan förlängas ytterligare om Federal Reserve bibehåller sin förändrade policy, minskar tillgångsköp och ger tidiga tips om räntehöjningar.

#2 Stora valutor volatilitet på uppgång

Valutahandlare har migrerat mot korsningar eller exotiska par främst på grund av att volatiliteten i stora par komprimerades. Så är det inte längre, eftersom det finns solida indikationer på att aktiviteten tar fart i dessa tillgångar.

Baserat på en färsk rapport från BNN Bloomberg, ökar valutavolatiliteten i höjden när handlare överväger effekten av den nya varianten av Coronaviruset. Nya risker kan komma att dyka upp på kort sikt, vilket kan få marknadsaktörer att prissätta nya utfall.

#3 Lägre dagliga intervall kan inte orsaka förödelse för handlarnas psykologi

Stora valutapar är mer stabila och det har positiva konsekvenser för hur handlare kan hantera risker när de håller öppna affärer. Jämfört med exotiska är fluktuationerna milda, vilket innebär att det är bekvämare för människor att ta kalkylerade risker.

Vikten av handelspsykologi ska inte betvivlas eller undermineras. Oftare än inte försöker handlare maximera sin avkastning genom att engagera sig i mer riskfyllda tillgångar, och även om de fluktuerar mer impulsivt är det också svårare att utforma en effektiv riskhanteringsstrategi. Risker och avkastning är direkt korrelerade och man bör vara medveten om att med stora par är likviditeten mycket riklig, vilket gör skarpa mottrendsrörelser mindre sannolika, om än inte omöjliga.

#4 Snäva handelskostnader och mer exakt utförande

En annan aspekt som ständigt försummas av handlare, enligt CAPEX.com, har att göra med handelskostnader. Med stora par är spreadarna snäva och handelsutförandet är korrekt främst på grund av det faktum att likviditeten är hög.

Å andra sidan är kostnaderna för att handla på exotiska par olika, spreadarna är bredare och handelsnoggrannheten kan vara sämre. En bredare spridning innebär att handlare måste sätta en större stop loss. Om volatiliteten stiger kan även spreadarna öka ytterligare och få handlare ut från marknaden tidigt genom att utlösa stop loss.Source link