Det brittiska investerings- och handelsföretaget Hargreaves Lansdown PLC (LON: HL) har precis rapporterat resultatet av den årliga bolagsstämman som hölls tidigare idag.

Penny James

Alla beslut som föreslagits vid stämman antogs vederbörligen av aktieägarna, inklusive valet av Adrian Collins och Penny James som styrelseledamöter. Mer än 99% av rösterna avgavs för resolutionerna som föreslår val av Adrian Collins och Penny James.

Penny James ger omfattande erfarenhet av finansiella tjänster med starka ledaregenskaper, finansiella och riskkunskaper, strategiskt tänkande och kulturell anpassning. Sedan maj 2019 har Penny varit verkställande direktör för Direct Line Insurance Group plc, efter att han gått in i november 2017 som finansdirektör.

Hon hade tidigare ett antal roller på Prudential plc, inklusive Group Chief Risk Officer och Director of Group Finance. Innan dess var hon Group CFO på Omega Insurance Holdings Limited och CFO, UK General Insurance, på Zurich Financial Services. Hon var tidigare icke-verkställande direktör för Admiral Group plc från 2015 till 2017.

Adrian Collins

Adrian Collins har arbetat i fondförvaltningsverksamheten i över 45 år, senast på Liontrust Asset Management där han fungerade som ordförande från 2009 till 2019. Under denna period övervakade han en förändring i verksamheten, bredde dess investerings- och distributionskapacitet och åtaganden många förvärv.

Mr Collins har stor erfarenhet inom fondförvaltning och angränsande sektorer med att ha haft högre roller på Gartmore, Trustnet (som han var med och grundade), Jupiter, Bestinvest och Lazard Investors. Han är en erfaren icke-verkställande direktör.Source link