USD / CAD kan vinna på Wait-and-See BoC


Kanadensisk dollar, USD / CAD, Bank of Canada, Coronavirus-begränsningar, penningpolitik – Talking Points:

  • Aktiemarknaderna sjönk lägre under APAC-handeln efter Wall Streets förluster över natten.
  • En vänta-och-se-strategi från BoC kan öppna dörren för USD för att vinna mark mot CAD.

Sammanfattning i Asien och Stillahavsområdet

Aktiemarknaderna följde Wall Street-index lägre under handeln i Asien och Stillahavsområdet, eftersom stigande fall av koronavirus gnagde i riskaptit. Australiens ASX minskade med 0,29%, medan Japans Nikkei 225 och Hongkongs Hang Seng-index föll med 2,05% respektive 1,75%. Kinas CSI 300-index höll trenden och steg 0,32%.

På valutamarknaderna överträffade den japanska yenen och den schweiziska franken den tillflyktsorten tillsammans med den konjunkturberoende kanadensiska dollarn, medan den australiska dollarn och norska kronan minskade mot sina stora motsvarigheter. Guld- och silverpriserna ökade vinsterna eftersom avkastningen på amerikanska långfristiga statsobligationer hölls relativt stabil.

Ser vi framåt leder ett tal från Bank of Englands guvernör Andrew Bailey den ekonomiska dosen när investerare riktar sin uppmärksamhet mot Bank of Canadas kommande räntebeslut och kanadensiska inflationsdata.

DailyFX ekonomisk kalender

Vänta och se BoC för att väga på CAD?

Bank of Canada kommande räntebeslut kanske inte är så rakt framåt som marknadsaktörerna förväntar sig, med tanke på den kraftiga skärpningen av koronavirusrestriktionerna i flera provinser.

Ontario förlängde sin nuvarande hemvist-beställning, som introducerades tidigare denna månad, från fyra till sex veckor och har begränsade viktiga butikers kapacitet till bara 25%.

Provinsen har också inrättat kontrollpunkter längs gränsen till Quebec och Manitoba för att begränsa invånarnas rörelse, och huvudstaden i Torontos hälsovårdsmyndigheter har beordrat arbetsplatser att stängas om de har mer än fem bekräftade fall av det nya koronaviruset.

Kanada arbetslöshet

Prisprognos för kanadensisk dollar: USD / CAD kan vinna på Wait-and-See BoC

Denna oroande utveckling kan få BoC att hålla eld för att dra åt några av sina penningpolitiska hävstänger vid sitt möte senare i dag. Centralbanken förväntas sänka sina veckovisa obligationsinköp till 3 miljarder dollar från 4 miljarder dollar, eftersom den lokala ekonomin fortsätter att återhämta sig robust.

I själva verket, med 90% av de jobb som förlorats på grund av återfallet av pandemin, och bruttonationalprodukten förväntas återhämta sig över pre-pandeminivåerna i de efterföljande kvartalen, verkar en liten minskning av obligationsinköpen knappast för mycket att fråga.

Icke desto mindre kan Loonie förlänga förluster mot Greenback om BoC misslyckas med att leverera den förväntade avsmalningen, eller skrämma marknader med mer dovish-än-förväntat kommentar.

USD / CAD dagligt diagram – Stigande kilavbrott kan leda till ytterligare vinster

Prisprognos för kanadensisk dollar: USD / CAD kan vinna på Wait-and-See BoC

Diagram utarbetat av Daniel Moss, skapat med Tradingview

Ur ett tekniskt perspektiv verkar USD / CAD-kurserna vara beredda att förlänga de senaste vinsterna, eftersom gårdagens 0,58% -sänkning drev växelkursen genom den nedåtgående trenden som sträckte sig från höjden i mars 2020 för att utmana den trenddefinierande 55-EMA (1.2607).

Med RSI som spricker över sin neutrala mittpunkt och prisspårning bekvämt över alla tre kortsiktiga glidande medelvärden, verkar vägen för minst motstånd högre.

En daglig avslutning över 1,2610 skulle troligen bjuda in hausseartad uppföljning och drivpris mot 26 februari högsta (1,2748). Häckning som tar årshögt (1.2881) och sentimentdefinierande 200-MA (1.2947) i hårkorset.

Men om 55-EMA framgångsrikt neutraliserar köptrycket, kan en omprövning av det månatliga läget (1,2471) finnas på korten.

Prisprognos för kanadensisk dollar: USD / CAD kan vinna på Wait-and-See BoC

De IG Client Sentiment Report visar att 52,81% av handlarna är nettolånga med förhållandet mellan handlare långa och korta vid 1,12 till 1. Antalet handlare nettolånga är 14,88% lägre än igår och 30,27% lägre än förra veckan, medan antalet handlare netto- short är 1,81% högre än igår och 45,22% högre från förra veckan.

Vi tar vanligtvis en motsatt syn på publikens känslor, och det faktum att handlare är nettolånga föreslår USD /CAD priserna kan fortsätta att falla.

Ändå är handlare mindre nettolånga än igår och jämfört med förra veckan. Senaste förändringar i sentiment varnar för att den aktuella prisutvecklingen i USD / CAD snart kan vända sig högre trots att handlare förblir nettolånga.

– Skriven av Daniel Moss, analytiker för DailyFX

Följ mig på Twitter @DanielGMoss

Source link