USA-dollar faller trots att statskassan sjunker i avkastningen och råoljehopp på utbudsproblem

[ad_1]

US Dollar, USD,Fed, Råolja, UAE, WTI, Brent – Talking Points

  • Den amerikanska dollarn mjuknar när högre kurser skapar rädsla för recession
  • Råolja fick ytterligare ett uppsving från en uppenbar brist på kapacitet
  • Kommer USD att återuppta stigande med risksentimentet på ända?

Den amerikanska dollarn har fallit under de senaste sessionerna när marknaden spekulerar i omfattningen och djupet av en nedgång i USA på grund av högre räntor.

Fed har gjort det klart att inflationen är fokus på politiken framöver och statsräntorna har svarat in natura genom att återuppta sin uppåtgående bana över natten. Benchmark 10-årsnotan är nära 3,18% efter att ha minskat några punkter i den asiatiska sessionen.

Högre avkastning har lett till att guld minskat under 1 830 USD per uns, men råoljan är högre efter att oro över utbudet återuppstått inför morgondagens OPEC-möte.

Begränsningar av oljeproduktionen från politiska omvälvningar i Ecuador och Libyen har förvärrats av kommentarer från United Arab Emirates(Förenade Arabemiraten) Energiminister Suhail al-Mazrouei.

Han sa att deras oljeproduktion var nära kapacitet. Förenade Arabemiraten sågs av marknaden som en av få nationer som kunde fylla tomrummet efter ryska sanktioner.

WTI-terminskontraktet nådde just 111 fat dollar i Asien idag medan Brent-kontraktet är över 116 fat dollar.

Fokus för råvarumarknaderna har varit försäljningen av industriella metaller, med koppar och tenn som fortsätter att falla på grund av globala tillväxtproblem.

APAC-aktier blandas med australiensiska och japanska index något fastare, medan kinesiska och Hongkongbörser är något mjukare.

Euron har hållit gårdagens uppgångar men det är oljebacken norska kronan som fortsätter att göra mest mark under en relativt lugn dag för valutor hittills.

ECB-forumet kommer att starta idag och San Francisco Federal reserv President Mary Daly kommer att prata senare. USA kommer att se vissa konsumentförtroendesiffror.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

USD (DXY) INDEX Teknisk analys

Trots en nyligen tillbakagång ligger USD (DXY)-indexet kvar långt över en stigande trendlinje som har blivit brantare sedan mars.

Motståndet kan vara på den senaste tidens högsta 105,79 eller de närliggande 10-dagarna enkelt glidande medelvärde (SMA).

På minussidan kan stödet vara på den lägsta tillbakagången på 103,42 eller den stigande trendlinjen, som för närvarande dissekerar på 102,20.

USD-diagram

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link