US-dollar upp som FOMC-möte närmar sig, konsumenternas förtroendedata synas

[ad_1]

US DOLLAR, KONSUMENTTILLIT, FOMC, KINA, LAGER – TALPUNKTER:

  • Amerikanska dollar ökar när FOMC-räntebeslutet närmar sig
  • Information om konferensstyrelsens konsumentförtroende på kort sikt
  • AUD / USD nedåtgående trend kan återupptas, sub-0.73 flytta nästa?

En dum stämning har spridit sig över de globala finansmarknaderna sent in i handeln med Asien och Stillahavsområdet. Regionala aktier minskar i genomsnitt över 1 procent, med djupa förluster i Kina som driver vägen. Jämförelseindex CSI 300-index för fastlandsemissioner tappar rejäla 3,5 procent. Hongkongs Hang Seng-index förlorade 4,8 procent.

Nyhetsledningarna citerar oro för en reglering av Peking, och med tanke på de senaste händelserna finns det kanske en del fördelar där. Sådana influenser är dock sällan tillförlitliga som drivkrafter för en varaktig trendutveckling. Snarare talar marknadernas lyhördhet för dem ofta mer om hur de passar in i makrohistorien.

Från och med idag går marknaderna in i banan för FOMC: s penningpolitiska tillkännagivande. Näringsidkare kommer att vara mycket fokuserade på centralbankens användning av riktlinjer framåt för att driva tillbaka mot uppbyggnaden av inflationsförväntningarna. Till och med en doft av hawkisk eskalering har potential att skicka marknader.

Idag kommer lite scenupplägg med lanseringen av konferensstyrelsens mått på amerikanskt konsumentförtroende. Analoga data från University of Michigan varnade för att snabb reflation redan är en motvind för aktivitet i viss utsträckning. Dagens släpp kan erbjuda en oberoende bekräftelse.

Ett sådant resultat kan skrämma investerare när de funderar på den utmanande väg som Fed kommer att behöva för att skydda den bräckliga ekonomiska återhämtningen både från och trots en snabb prisökning. Den amerikanska dollarn kommer sannolikt att hitta en för stor styrka mot sentiment-inriktade råvaruvalutor i detta scenario.

AUD / USD TEKNISK ANALYS – AUSSIE DOWNTREND KLAR FÖR ATT återuppta?

Den australiska dollarn kan vara inställd på att återuppta nedgången mot sin amerikanska motsvarighet efter att ha testat stöd-vänt-motstånd i området 0.7384-0.7413. Det första lagret med signifikanta stödlinjer upp i zonen 0.7222-44. En daglig avstängning nedan som kan sätta scenen för att priserna ska bli bra på ett baisseartat huvud och axelmönster startade i början av året. Det innebär en nedgång till 0.7120-30.

Att etablera fotfäste över 0,7413 verkar vara en förutsättning för att neutralisera omedelbar försäljningstryck. Det kan börja en återhämtning som sätter 0,76-siffran inom köparnas räckvidd. En tydlig ogiltigförklaring av den långsiktiga nedåtgående trenden krävs dock för att dra fasta slutsatser.

US-dollar upp som FOMC-möte närmar sig, konsumenternas förtroendedata synas

AUD /Dagligt USD-diagram skapat medTradingView

FX TRADING RESOURCES

— Skriven av Ilya Spivak, huvudstrateg, APAC på DailyFX.com

För att kontakta Ilya, använd kommentarsektionen nedan eller @IlyaSpivak på Twitter[ad_2]

Source link