US Dollar Tanks Efter Not Hawkish Enough Fed Hike, Bank of England Eyeing a Lift


US Dollar, DXY, FED, FOMC, AUD, GBP, BoE, Råolja- Talking Points

  • Den amerikanska dollarn är under press efter att Fed regerade i förväntningar
  • Aktier, obligationer och råvaror ökade allt eftersom nedfallet fortsätter
  • Med Fed-beslutet ur vägen, kommer Återupptar USD sin uppåtgående trend?

Den amerikanska dollarn såldes aggressivt i efterdyningarna av Federal Reserves höjning med 50 punkter (bp) igår. Aktier och obligationer steg samtidigt som råvaror generellt sett fick ett blygsamt uppsving.

Fed sänkte förhoppningarna om en bump på 75 bp när som helst snart. Marknaden tolkade detta som att centralbanken inte var så hökisk som de hade prissatt in. Fed tillkännagav planer på att sälja statsobligationer och inteckningsskyddade värdepapper (MBS) som ackumulerades under de pandemiska stimulansåtgärderna.

Federal Reserves ordförande Jerome Powell sa att en rörelse på 75 bp inte är något som Federal Open Market Committee (FOMC) aktivt överväger.

I valutaland har den australiensiska dollarn varit den största mottagaren av den amerikanska dollarns svaghet efter att RBA höjdes med 25 bp på tisdagen. Den ökade med över 2% till att handlas strax under 0,7250.

Det brittiska pundet har gett upp en del mark i Asien idag inför Bank of Englands räntebeslut. Marknaden förväntar sig en ökning med 25 bp där och marknaden kommer att leta efter indikationer på att banken avvecklar sin balansräkning.

Wall Street såg stora uppgångar med Nasdaq i spetsen, en ökning med 3,19% i kontantsessionen. Terminsmarknaderna pekar mot en stadig start för de nordamerikanska börserna idag. APAC-aktiemarknader som var öppna såg endast blygsamma uppgångar. Japan och Korea är på semester.

När obligationerna steg, gick deras räntor söderut, med den 2-åriga delen av finanskurvan som stod för bördan av Feds beslut, ned 14 bp till nära 2,65 %.

Lägre avkastning bidrog till att guld lanserades över 1 900 USD för första gången denna vecka. Råoljan gick också högre, upphävt av EU:s tillkännagivanden om ytterligare restriktioner för rysk olja.

Efter Bank of Englands räntebeslut kommer amerikanska jobbdata att släppas och OPEC+ kommer att hålla sitt ordinarie möte.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

US Dollar Index (DXY) Teknisk analys

US Dollar-index nådde en 20-årshögsta förra veckan, men har nu dragit sig tillbaka och handlas under 10-dagars enkelt glidande medelvärde (SMA). Detta kan tyda på att det kortsiktiga momentumet pausar.

Den senaste toppen och den högsta i januari 2017 på 103,93 respektive 103,82 kan ge motstånd.

På nackdelen kan pivotpunkterna vid 100,93 och 100,55 ge stöd. Längre ner kan de tidigare lägsta 99,81 och 99,57 också ge stöd.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link