US Dollar står inför dag två i Powells vittnesmål. Kommer det att hålla?

[ad_1]

US DOLLAR, POWELL, INFLATION, FED, NZD / USD – TALPUNKTER:

  • US-dollar håller upp trots marknadernas dövläsning om Powells vittnesmål
  • Dag två med Fed-ordföranden berättar kanske om underliggande trend i USD
  • NZD / USD nedåtgående trend fortfarande i spel trots stödjande RBNZ, Fed-rubriker

Fed ordförande Jerome Powell gick en fin linje den första dagen av halvårsvisa vittnesmål inför den amerikanska kongressen. Den senaste tidens inflationstakt tog högsta fakturering som förväntat. Marknaderna tycktes dra ut en smal lutande lutning från hans noggrant kalibrerade svar och pressade upp guldpriserna när obligationsräntorna föll.

Den amerikanska dollarn försvagades också men höll sig påfallande bra med tanke på bakgrunden. Priserna förblev väl inom de senaste handelsområdena och svängde nära årets toppar mot de flesta av Greenbacks G10-motsvarigheter. Det verkar anmärkningsvärt reserverat i förhållande till åtgärden i andra Fed-policyfullmakter.

Ett annat test av USD motståndskraft vinkar idag när Powells vittnesmål fortsätter. Efter att ha stått inför kammaren igår flyttar han nu till senaten. Med förberedda kommentarer i koldioxidkopia kan frågesessionen fortfarande utlösa en marknadsrörlig soundbite. Ordföranden kommer att göra sitt yttersta för att undvika detta.

Faktum är att Fed: s strategi verkar vara ganska bekant: börja de känsliga förberedelserna för stimulansuttag medan de stadigt lugnar nervösa marknaderna för att förhindra en upprepning av 2013 ”taper tantrum”. Gårdagens kongressutflykt i kölvattnet av det betydelsefulla FOMC-mötet i juni är ett exempel.

Med detta i åtanke kan det vara berättande att se om den amerikanska valutan håller upp under vikten av ett annat dovishövande Powell-utseende. När marknadsåtgärder och inkommande nyhetsflöde verkar kollidera är priset nästan alltid rätt. Att undvika en tydlig brytning lägre nu kan alltså tala om anmärkningsvärd underliggande styrka.

Den veckovisa arbetslösa anspråksrapporten rubriker datadockan, med både initiala och fortsatta anspråk sett tickande lägre. Europeiska aktier känns lite av försäljningspress medan klockans S&P 500-indexfutures pekar försiktigt lägre och markerar en riskfri stämning. Den ständigt riskfria yenen överträffar ordentligt.

NZD / USD TEKNISK ANALYS – DOWNTREND HJÄLPT TROTS CLASHING NYHETSFLÖDE

Nya Zeelands dollar har en märkligt svår tid att bygga fart mot sin amerikanska motsvarighet trots en förvånansvärt hawkisk vändning vid RBNZ och herr Powells lugnande uttalanden. NZD / USD förblir låst i en nedåtgående trend som spårats sedan slutet av maj.

Ett formidabelt motståndsblock löper upp genom 0,7138. En daglig stängning ovanför är förmodligen en förutsättning för att neutralisera kortvarig försäljningstryck. Kritiskt stöd finns i zonen 0.6923-43, markerad av slutet av mars. Att bryta den barriären kan sätta scenen för en nedstigning mot 0,68-siffran.

Prisdiagram för Nya Zeeland mot VS-dollar - dagligen

NZD / USD dagligen chart skapat medTradingView

FX TRADING RESOURCES

— Skriven av Ilya Spivak, huvudstrateg, APAC på DailyFX.com

För att kontakta Ilya, använd kommentarsektionen nedan eller @IlyaSpivak på Twitter[ad_2]

Source link