US Dollar Solid som svaga data väger risktillgångar i Asien. Kommer EUR/USD att sänka sig?

[ad_1]

Amerikansk dollar, Hang Seng, Kinadata, EUR/USD, AUD/USD – Talking Points

  • USD drog ner postmjuka amerikanska KPI-säljare för att bibehålla nivåer som setts före data
  • APAC -aktier rör sigdlägre efter svag kinesisk data, ytterligare nedslag mot KKP
  • Dollar höll en budton i Asien. Kommer EUR/USD att fortsätta trenden lägre?

Den amerikanska dollarn fortsatte att hålla marken efter att amerikanska KPI över natten såg en liten underskridning. Även om det var en marginell miss, verkar det lätta på trycket på Fed att drastiskt ändra sina koniska planer vid sitt möte nästa vecka.

Japanska tillverkningsorder tryckte under förväntningarna på 0,9% för juli månad mot förväntningar på 2,5% och tidigare -1,5%. Den kinesiska regeringen tillkännagav sedan ytterligare restriktioner för spelbolag och risken utanför tonen spred sig genom aktiemarknaderna.

Senare under sessionen uppgick den kinesiska detaljhandelsförsäljningen till 2,5% för augusti månad, utan uppskattningar på 7,0% och förra månadens 8,5%. Samtidigt uppgick den kinesiska industriproduktionen till 5,3% för augusti, under prognoser på 5,8% och ett tidigare resultat på 6,4%. Hongkongs Hang Seng -index gick djupt i rött liksom kinesiska fastlandsindex.

Greenback fann stöd mot riskvalutor men kämpade mot den japanska yenen. EUR/USD fortsatte att testa den nedre delen av dagens intervall. AUD/USD rörde sig lägre efter Kinas data men saknade entusiasm och handlade tillbaka i intervallet.

Energimarknaderna gick alla högre i Asien efter att priset på naturgas ökat under de senaste 24 timmarna. Ett tema som växer fram för sådana betydande ökningar är substitution. När varje energitillgång bryter upp på toppen ser marknaderna på andra energikällor.

Framåt i USA finns det industriella produktionsnummer och EIA/DOE -oljelagerrapporten kommer att ha mer intresse än vanligt med tanke på råvaruförflyttningarna denna vecka. Kanadensisk KPI beräknas också släppas.

EUR/USD Teknisk analys

Euron handlar för närvarande inom ett intervall inom ett bredare intervall. På kortare sikt definieras intervallet av det senaste höga och låga vid 1.1909 respektive 1.1664. Dessa nivåer kan ge lite motstånd och stöd vid tillvägagångssätt.

Det bredare intervallet definieras av den höga på 1.2350 sett i januari och den lägsta på 1.1603 som handlades i november förra året. Vi är för närvarande närmare den nedre änden av det intervallet. Det finns potentiella resistensnivåer vid en nedbrytningspunkt vid 1.2093 och en tidigare höjd på 1.2264.

US Dollar Solid som svaga data väger risktillgångar i Asien.  Kommer EUR/USD att sänka sig?

Diagram cupprepade i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsfältet nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link