US-dollar skjuter i höjden på högre avkastning och Bank of England No-Go. Vart för USD?


Amerikanska dollar, Bank of England, Treasuries, OPEC+, Råolja, Japan – Samtalpunkter

  • USD rörde sig upp när obligationsmarknaderna vek från Bank of Englands passivitet
  • OPEC+ höll sig till planen och ignorerade politiskt tryck för att öka produktionen
  • De asiatiska marknaderna smälte över natten.Willa USD upptrend Fortsätta?

Den amerikanska dollarn steg i efterdyningarna av att Bank of England höll räntorna på is. Marknaden hade prissatt en höjning på 15 punkter. Det gör att 3 av 3 centralbanker håller marknaderna i schack med stramare förväntningar efter RBA och Fed tidigare i veckan.

Efter beslutet gjorde Bloomberg en intervju med Bank of Englands guvernör, Andrew Bailey. I den intervjun sa han att när det gäller MPC-medlemmarna, “talar de inte för att vägleda marknader.” Ögonblick senare i samma intervju citerade han den penningpolitiska rapporten och mötesprotokollen som “att ge meddelanden”.

För framtida referens, om du hör någon från Bank of England säga, “vi måste agera”, kan det betyda att de gör sin tespiska debut.

I alla fall gick obligationsräntorna lägre och det stärkte aktierna. Med statsobligationer stigande, uppstod köp i US-dollar mot alla G-10-valutor, förutom den avkastningskänsliga yenen. APAC-aktier var blandade med Japan något ned under dagen.

OPEC+ ignorerade förfrågningar från USA:s president Joe Biden om att öka produktionstakten med än 400 000 fat om dagen. De pekade på högre gaspriser för orsaken till energikrisen.

Det finns spekulationer om att USA kan utnyttja strategiska reserver för att lindra försörjningsbegränsningar. WTI-råolja är stabil i Asien nära 79,70 USD per fat.

Den kinesiska fastighetsgruppen på andra nivån, Kaisa, missade betalningar på land för kupong och kapitalbelopp värda 12,8 miljarder CNY (2 miljarder USD). De har 11 miljarder USD i utestående offshore-dollarskulder.

Framöver kommer uppgifter om arbetstillfällen i USA att släppas med prognoser om en ökning på 450 000 i lönesumman utanför jordbruket för oktober och arbetslösheten förväntas falla till 4,7%.

Amerikanska dollar Teknisk analys

Den amerikanska dollarn, representerad av DXY-indexet, förblir i en stigande kanal. Förra veckan studsade det av kanalens nedre band och 55-dagars enkelt glidande medelvärde (SMA).

Längre upp kan tidigare toppar på 94,561 och 94,742 erbjuda motstånd.

På minussidan kan stödet ligga på den stigande trendlinjen, för närvarande på 93,59. Möjligt stöd kan ligga på de tidigare lägsta nivåerna 93.818, 93.278 och 91.947.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link