US-dollar skjuter i höjden på Hawkish Powell som sänker obligationer när avkastningen stiger. Vart för USD?


US Dollar, DXY, Treasuries, Fed, Powell, FOMC, NZD, JPY, BoJ – Talking Points

  • Den amerikanska dollarn har ökat på baksidan av Powells kommentarer
  • USA:s räntor är högre överallt tenorer som 0,50 % höjningar anlända
  • Risktillgångar var de största förlorarna på USD-styrkan. Kommer Detfortsätta högre?

Den amerikanska dollarn har skjutit i höjden efter att Federal Reserve-ordförande Jerome Powell skramlade marknaderna med sin hökaktiga retorik.

Hela US Treasury-kurvan sålde av aggressivt, med räntorna som tickade upp. Den mycket korta änden av kurvan prissätter nu tre höjningar på 50 punkter vid möten med Federal Open Market Committee (FOMC)i maj, juni och juli.

Powell sa, “Jag skulle säga att 50 baspunkter kommer att finnas på bordet för majmötet.

Han drog också slutsatsen att ytterligare 50 punkters höjningar kunde ske, men att detta skulle betraktas möte för möte. Han talade också om fördelarna med att i förväg ladda sådana räntehöjningar. Den 10-åriga riktmärket för statsobligationen går mot 3 %.

Med stigande räntor såldes risktillgångar överallt i rusningen till amerikanska dollar. Den nyzeeländska dollarn ledde ned avgiften, med Aussie heta i hälarna.

Den japanska yenen har haft en relativt lugn dag då spekulationer om koordinerade interventioner i USD/JPY cirkulerade. Sådana åtgärder inträffade senast 2011.

Som tidigare meddelats gick Bank of Japan (BoJ) in för att köpa JGBs under den 5 till 10-åriga delen av kurvan. Det har rapporterats att ett antal globala fonder rustar upp för att utmana BoJ via swappmarknaden.

Wall Street sålde av i sin kontantsession och terminsmarknaderna pekar mot en något negativ start på den kommande dagen.

Det var ett hav av rött över APAC-index, med undantag för Kinas CSI 300-index. Den kinesiska tillsynsmyndigheten uppmanade stora institutioner att köpa kinesiska aktier medan de handlas över 30 % under fjolårets topp. Den kinesiska yuanen har haft sin största veckoförlust sedan 2019.

Råoljan är lägre på grund av oron för starka USD och Kinas tillväxt. Guld är också svagare på högre obligationsräntor och Greenbacks rally.

Framöver är det PMI-fredag ​​i Europa och Nordamerika idag, medan Storbritannien och Kanada kommer att rapportera detaljhandelsförsäljningsdata.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

US Dollar Index (DXY) Teknisk analys

Det amerikanska dollarindexet nådde nya toppnoteringar på två år den här veckan. Det verkar ha lite “ren luft” före toppen i mars 2020 på 102,99, vilket kan ge motstånd.

Det har potentiellt återtagit kortsiktigt hausseartat momentum efter att ha passerat tillbaka över 10-dagarnaenkelt glidande medelvärde (SMA).

Närliggande stöd kan ligga på de senaste bottennivåerna 99,82 och 99,57.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link