US-dollar sjunker när statsobligationsräntorna faller. Fed varnar för riskabelt tillgångspris, kommer USD att stiga?

[ad_1]

US Dollar, Treasury Yields, USD, Federal Reserve, S&P 500 – Talking Points

  • Den amerikanska dollarn sjönk med avkastningen när Feds ledarskapsförändringar steg något
  • APAC aktier och valutor blandades med japanska yen som överträffade
  • Fed varnade för priserna på riskfyllda tillgångar,will USD återuppta sin uppåtgående trend?

Den amerikanska dollarn tappade mark idag på nyheterna om att Federal Reserves guvernör, Lael Brainard, intervjuades för toppjobbet på centralbanken. Hon ses som mer duvaktig än nuvarande ordförande Jerome Powell. Dessutom kom detta sannolikt som en överraskning för marknaderna och skapade en försiktig osäkerhet. Räntorna på statsobligationer minskade som ett resultat av att amerikanska 10-årsräntor förblev under 1,50 %.

Lägre räntor hjälpte amerikanska aktier att slå ytterligare ett rekord. S&P 500 skrev ut 8 raka sessioner med positiva vinster. Den bästa uppgången av på varandra följande gröna dagar sedan 2017.

Medan aktiemarknaden jublade släppte Federal Reserve sin Financial Stability Report. Inom sina ramar var de inte alltför bekymrade över upplåning från företag och hushåll, hävstång i finanssektorn eller finansieringsrisker för inhemska banker.

De uttryckte dock en varning i rapporten om priserna på riskfyllda tillgångar. Även om man tillåter låga statsräntor ser de fortfarande tillgångar till höga priser och att “tillgångspriserna är känsliga för betydande nedgångar om risken att aptiten faller.”

Den kinesiska fastighetssektorn fick också ett omnämnande på grund av marknadens storlek och kopplingarna till den globala ekonomin.

APAC-aktier blandades med PBOC som tillförde likviditet för att hjälpa Kina och Hongkong att röra sig något fastare. Australiens och Japans aktier var något svagare.

Den australiska dollarn var underpresterande under dagen medan den japanska yenen fick stöd

Framöver kommer amerikanska PPI-data att släppas och Federal Reserves ordförande, Jerome Powell, är planerad att tala vid en gemensam Fed, ECB och BoC mångfaldskonferens.

US Dollar (DXY) Teknisk analys

Den amerikanska dollarn, som representeras av USD-indexet (DXY), har rört sig lägre under de senaste sessionerna men förblir inom en stigande kanal. Kanalens nedre gräns sammanfaller för närvarande med 55-dagars enkelt glidande medelvärde (SMA) på 93,463 och kan ge stöd.

De senaste bottennivåerna på 93.818, 93.278 och 91.947 kan få stöd. Den senare är också nära 200-dagars SMA, för närvarande på 92,078.

På ovansidan är tidigare toppar på 94.620 och 94.742 potentiella motståndsnivåer.

US-dollardiagram

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link