US-dollar klättrar delikat när Fed bekräftar räntehöjningar efter data. Vart för DXY?

[ad_1]

US Dollar, USD, Fed, Daly, FOMC, Råolja, OPEC, NKY, NZD – Talking Points

  • Den amerikanska dollarn återhämtade sig åter från en försäljning efter data idag
  • SF:s Fed-president Daly gjorde räkenskapsposten i kvadrat och påminde marknaderna om förestående räntehöjningar
  • Nästa FOMC-möte är en bit bort. Kommer den amerikanska dollarn att drabbas under tiden?

Den amerikanska dollarn är fortfarande bräcklig efter att den amerikanska PPI lättade i juli. I ett anmärkningsvärt liknande svar på mjuka KPI-data dagen innan, extrapolerade marknaderna en mindre hökaktig Federal Reserve framöver.

Denna föreställning sköts återigen ner, denna gång av San Francisco Federal Reserve Banks president Mary Daly i en intervju med Bloomberg-tv efter New York-stängningen.

Hon sa att en höjning av räntorna med 50 punkter (bp) är hennes basfall vid mötet i september Federal Open Market Committee (FOMC). Hon uteslöt inte en vandring på 75 bp och sa att hon var öppen för det.

Medan hon välkomnade de senaste KPI- och PPI-siffrorna, påpekade hon att det finns många faktorer som Fed kommer att överväga i sitt beslutsfattande. Enbart ett par gynnsamma datapunkter räcker inte för att övertyga styrelsen om att de har haft en “seger” över inflationen.

Hon ser att Fed Funds-räntan ligger på 3,4 % i slutet av året. Nästa FOMC-möte kommer att vara i slutet av september. Det kommer att finnas ytterligare en uppsättning inflationssiffror och jobbdata mellan nu och då, såväl som en uppsjö av andra ekonomiska data och det årliga symposiet i Jackson Hole, Wyoming. Sammankomsten används ofta som mötesplats för att avslöja den breda vägen för politiken under det kommande året.

Wall Street avslutade sin kontantsession ganska platt över huvudindexen och APAC följde för det mesta den ledningen.

Japanska Nikkei 225 var undantaget och lade till över 2,5 % för att nå sju månaders högsta. De har återvänt från gårdagens semester, och det verkar vara ett ikapprally.

Råoljepriserna lättade under den asiatiska sessionen efter att en OPEC-rapport sa att de förväntar sig ett överhäng av utbudet in i det tredje kvartalet. WTI-terminskontraktet som ligger närmast förfall är under 94 fat dollar, medan Brent-kontraktet är nära 99 fat.

I valutor har den nyzeeländska dollarn varit den bästa presterande hittills idag, vilket har bidragit till uppgångar över natten inför det penningpolitiska mötet i RBNZ på onsdag. Marknaden förutspår en ränteuppgång på 50 bp där. Guld ligger stadigt runt 1791 USD per uns.

Efter Storbritanniens BNP och industriproduktionssiffror kommer USA att få några jobb och USAniversity of Michigan konsumentsentiment indexsläpp.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

TEKNISK ANALYS FÖR US DOLLAR (DXY).

US Dollar (DXY)-index har hållit sig över en stigande trendlinje de senaste dagarna, och det kan fortsätta att ge stöd. Den dissekerar för närvarande på samma nivå som den tidigare låga på 104,64.

Längre ner kan de tidigare lägsta värdena på 103,67 och 103,42 ge stöd. På ovansidan kan motstånd erbjudas vid de senaste topparna 106,93 och 107,43.

USD-diagram

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsfältet nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link