US-dollar kan sträcka sig uppåt när Powell upprepar policypivot


US DOLLAR, POWELL, INFLATION, FED, AUD / USD – TALPUNKTER:

  • Amerikanska dollar ökade när juni brinnande KPI-rapport väcker satsningar på stimulans varva ner
  • Fed-ordförande Powell kommer sannolikt att upprepa antiduifpivot i politisk vägledning
  • AUD / USD kan bryta nyckelstödet nära 0,74, vilket vinkar djupare förluster

Den amerikanska dollarn återvände till offensiven igår efter Juni KPI-rapport toppade prognoserna, satsa på en påskyndad tidslinje för monetär stimulansuttag (som förväntas). Mer av detsamma kan vara i beredskap eftersom strålkastaren nu vänder sig till halvårsvis vittnesmål från Fed ordförande Jerome Powell.

Centralbankschefen kommer att sitta inför representanthusets kommitté för finansiella tjänster idag och återvända för en upprepning i senaten imorgon. Inflationen kommer sannolikt att vara främst och i centrum, särskilt efter att juni i banner ökade till en 13-årig topp på 5,4 procent jämfört med året innan.

Powell styrde Fed genom en omisskännlig sväng bort från doviska ytterligheter vid förra månadens politiska möte. Han levererade tydligt meddelandet att pristillväxten hade överskridit tjänstemäns prognoser och presenterade uppdaterad prognos införande av 50bps i räntehöjningar 2023.

Sedan dess framhöll en stadig ånga av kommentarer från Fed-politiker förändringen i deras tänkande. De flesta erbjöd en viss smak av erkännande att det är dags att planera en utgång från den ultralösa hållningen som antogs mitt i Covid-19-utbrottet. En del efterlyste räntehöjningar redan nästa år.

Detta är nästan säkert av design. Fed är mycket medveten om den kraft som dess ord har, och är mycket noga med att använda dem strategiskt. Det har inte för vana att införa en vägledande berättelse och bygga ut den genom många tjänstemäns tal för att plötsligt ändra sig.

Herr Powell kommer därför sannolikt att leverera in natura. Han kommer säkert att modulera sina ord för att undvika att kanalisera en känsla av brådska, men är ändå sannolikt att tydliggöra att Fed erkänner inflationshotet och betyder att göra något åt ​​om det behövs. Detta kan uppmuntra Greenback ännu högre.

AUD / USD TEKNISK ANALYS – SÄLJARE GRAPPLE MED NYCKELNIVÅ PÅ 0,74

En annan kamp med amerikansk dollarn styrka kan se AUD / USD punkteringsnyckel stöd kluster runt 0,74 siffran. En daglig stängning under 0,7384 exponerar böjningszonen 0.7222-44 på väg mot målet 0.7120-30 som antyds av ett nyligen avslutat topp- och axeltoppmönster.

Positiv RSI-avvikelse varnar dock för att nedåtgående fart kan avta. Det är ännu oklart om detta talar om kommande omvändning högre eller bara retardation efter den explosiva försäljningen i mitten av juni. Återkrav ett fotfäste över 0,75 kan prata med den förra och öppna dörren för att testa 0,76 nästa.

AUD / USD dagligen chart skapat medTradingView

FX TRADING RESOURCES

— Skriven av Ilya Spivak, huvudstrateg, APAC på DailyFX.com

För att kontakta Ilya, använd kommentarsektionen nedan eller @IlyaSpivak på Twitter

Source link