US-dollar kan stiga om återhämtning av PMI-datasignaler förlorar ånga

[ad_1]

KINA, LAGER, PMI, US DOLLAR, AUD / USD – TALPUNKTER:

  • Kinas aktier underpresterar i fuktig, defensiv handel med Asien och Stillahavsområdet
  • Europeiskt, amerikanskt terminsföretag men PMI-data kan försämra stämningen
  • AUD / USD kan vara redo att återuppta sin nedåtgående trend på kort sikt

Valutamarknaderna körde tomgång i Asien och Stillahavsområdet. Trög handling i G10-valutakurserna återspeglade en aning av riskaversion, där den känslomässiga känsliga australiska dollarn spårade lägre medan dess motsatta amerikanska motsvarighet steg. De regionala aktiekurserna minskar i genomsnitt nära 0,3 procent.

Kina leder vägen lägre. Det breda baserade CSI 300-indexet på land och Hongkongs Hang Seng Index (HSI) sjunker med över 1 procent. Tekniska aktier och hälso- och sjukvårdsnamn drabbas av för stora förluster men svaghet är utbredd, med konsumentens diskretionära sektor enbart i positivt territorium.

Futures som spårar viktiga europeiska och amerikanska aktieriktmärken pekar dock övertygande högre, vilket tyder på att risk-off-tonen kan vara regionalt för närvarande. Offentliggörandet av juli: s snabba PMI-undersökningar dominerar den ekonomiska kalendern. Australiens version av rapporten målade en hemsk bild.

DOLLAR, YEN KAN STIGA OM FLASH PMI DATA TILLSVARAR

Basprognoser sätter tillväxten för ekonomisk aktivitet i euroområdet på den snabbaste på 15 år under en andra månad. Accelerationstakten kommer dock att ha sjunkit för första gången på fem månader. USA förväntas visa liknande resultat. Storbritanniens resultat ses avtagande under en andra månad trots historiskt förhöjda nivåer.

I huvudsak förväntar sig marknaderna att se den hastighet med vilken den globala ekonomin återhämtar sig till platå. Realiserade resultat kan vara mindre rosiga om de senaste trenderna visar sig. Uppgifter från Citigroup tyder på att det globala ekonomiska nyhetsflödet har försämrats i förhållande till förväntningarna under den senaste månaden.

Downbeat-rapporter som motsvarar en meningsfull förlust av fart kan översättas till ett defensivt humör. Närheten till den veckovisa stängningen kan ytterligare uppmuntra till en viss risk för risk. Det skulle kunna leda till att den antirisk-amerikanska dollarn och den japanska yenen sträcker sig uppåt medan råvarublockvalutorna handlar tungt tillsammans med aktier.

AUD / USD TEKNISK ANALYS – NEDTAGNING KLAR FÖR ÅTERFÖRING?

Den australiska dollarn kan förbereda sig för att återuppta den närmaste nedåtgående trenden mot Greenback som har dragit upp för att testa om stöd-vänd-motstånd kluster runt 0,74-siffran. Det mest omedelbara lagret av betydande stöd finns i zonen 0.7222-44.

Neutralisering av kortvarigt försäljningstryck verkar kräva en daglig stängning över 0,7435-40 och bryter därmed mot den senaste serien av lägre topp- och lågnivåer. Att utmana siffran 0,76 en gång till kan följa om en sådan uppbrott kan säkerställas.

Övergripande positionering argumenterar dock för en baisseartad bias. Priserna fullföljde ett stort toppmönster för huvud och axlar (H&S) och visade tydlig uppföljning på trycket genom halsen, vilket talade till säljarens övertygelse. H & S-formationen innebär ett nedåtriktat mål i regionen 0.7120-30.

US-dollar kan stiga om återhämtning av PMI-datasignaler förlorar ånga

AUD/ USD dagligt diagram skapat medTradingView

FX TRADING RESOURCES

— Skriven av Ilya Spivak, huvudstrateg, APAC på DailyFX.com

För att kontakta Ilya, använd kommentarsektionen nedan eller @IlyaSpivak på Twitter[ad_2]

Source link