US-dollar kan stiga om ADP-jobbdata stöder Hawkish Fed Pivot


US DOLLAR, FED, ADP, JOBB, NZD / USD – SAMTALSPUNKTER:

  • Finansmarknaderna förblev i APAC-handeln eftersom marknaderna väntar på viktiga uppgifter
  • US-dollar kan stiga om ADP-jobbdata stöder hawkisk Fed-pivot
  • NZD / USD nollar mot nyckelstöd, kan öppna vägen till 0,68

Finansmarknaderna var relativt obefintliga i handeln med Asien och Stillahavsområdet. Regionala börser handlades i genomsnitt platt och G10-valutorna markerade tiden i välbekanta intervall. På samma sätt registrerades svag utveckling i räntor och jämförbara råvaror.

Frånvaron av riktad övertygelse kan återspegla en ovilja att begå ett eller annat sätt eftersom nyckeldata som driver utsikterna för Fed-politiken – en viktig katalysator över de globala finansmarknaderna – förbereder sig för att korsa trådarna. Idag faller rampljuset på juni ADP: s sysselsättningsdata i USA

Denna uppskattning av den privata sektorns tillväxt kommer att förhandsgranska den efterlängtade publiceringen av officiella arbetsmarknadssiffror på fredagen. Det förväntas visa att skapandet av jobb minskade förra månaden, med ekonomin som tillförde 600 000 arbetstillfällen efter en 978 000 ökning i maj.

Det kritiska övervägandet vid spel kan vara om någon avmattning i anställningen bedöms bero på kvalificerad arbetskraftsbrist – ett inflationsinflytande – eller saktar efterfrågan. Det förstnämnda scenariot kan stödja den amerikanska dollarn mot dess främsta motsvarigheter, medan den senare kan se tillbaka i något.

NZD / USD TEKNISK ANALYS – KIWI DOLLAR SIKTAR PÅ NYCKELSTÖD

Nya Zeelands dollar har sjunkit tillbaka under siffran 0,70 efter att ha dragit tillbaka från stödvänt motstånd i området 0,7070-97. Säljare strävar nu efter att rikta in den välbekanta botten i zonen 0.6923-43. En daglig avstängning nedan som kan sätta scenen för att utmana 0,68-handtaget. Återhämtning av fotfäste över 0,70 kan sätta motstånd nära 0,71 i spel igen, med en sekundär barriär i 0,7138-43-bandet därefter.

NZD / USD dagligen chart skapat medTradingView

FX TRADING RESOURCES

— Skriven av Ilya Spivak, huvudstrateg, APAC på DailyFX.com

För att kontakta Ilya, använd kommentarsektionen nedan eller @IlyaSpivak på Twitter

Source link