US-dollar kan öka vinsterna mot euro, detaljhandel och PPI Data Eyed


KINA LAGER, PBOC, FED, US DOLLAR, HANDELSFÖRSÄLJNING, PPI, EUR / USD – TALPUNKTER:

  • Kinesiska aktier sjunker bland oron över att skärpa likviditetsförhållandena
  • Amerikanska PPI, detaljhandelsdata i fokus när marknader väger Fed-utsikterna
  • EUR / USD kan ställas in för djupare förluster efter avslutad toppning

De finansiella marknaderna har en relativt tyst start då kurser i Australien och Kina återvänder från måndagens semestrar. Fastlands- och Hongkong-aktier minskade bland likviditetsproblem efter att PBOC rullade över 200 miljarder CNY i utgående 1-åriga lån men slutade kortare än att lägga till mer kapital på marknaderna.

Reporäntan över natten – ett mått på långfristiga lånekostnader – hoppade högre medan jämförelseindex CSI 300 aktieindex sjönk. Likviditetsproblem har varit i förgrunden för de kinesiska marknaderna nyligen eftersom måtten på lokala finansiella förhållanden visade en åtstramning fram till april och maj.

Det verkade dock inte spilla ut bortom de kinesiska marknaderna. Prestandan såg sig lugnare i G10 FX-utrymmet och S&P 500-index futures handlas högre, vilket pekar på bred (om försiktig) risk-on lutning i underliggande trender på marknadssentimentet. Soffor och industriella metaller ledde till att råvarupriserna sjönk.

USA: s PPI, DETALJFÖRSÄLJNINGSDATA I FOKUS SOM MARKNADER VÄGAR FED UTSIKTER

Tyska uppgifter om KPI och brittiska arbetsmarknader tycktes inte väcka spekulationer och satte fokus på den amerikanska detaljhandelsförsäljningen och PPI-siffrorna på grund av senare på dagen. Inkomsterna svalnar lite i maj efter att ha hållit rekordhöga under föregående månad medan kärnpartiinflationen är bunden till ett decennium högt på 4,8 procent jämfört med året innan.

USA: s ekonomiska data – och i synnerhet pristillväxtåtgärder – har förstärkts i förhållande till basprognoser nyligen. Mer av detsamma den här gången kan hjälpa till att satsa på Fed-stimulansinsatser före onsdagens efterlängtade FOMC-möte, vilket pressar US-dollarn uppåt.

EUR / USD TEKNISK ANALYS – DOLLAR SIKTAR ATT UTÖKA VINSTER VS. EURO

EUR / USD blev lägre som förväntas, gör bra på en Rising Wedge diagramformation punkterad av a Bearish svällande ljusstake mönster samt negativ RSI divergens. Härifrån kan ett dagligt slut under svagt lågt stöd vid 1.2104 sätta scenen för ett test under 1,20-siffran.

Neutralisering av försäljningstrycket verkar kräva att den gemensamma valutan återupprättar fotfäste över 1,2266, högsta 25 maj. Ett sådant steg skulle bryta mot den serie av lägre toppar och dalar som skapar den närmaste nedåtgående trenden och kan sätta scenen för en ytterligare uppgång för att utmana 2021-toppen vid 1.2350.

EUR / USD dagligen chart skapat medTradingView

FX TRADING RESOURCES

— Skriven av Ilya Spivak, chefsstrateg, APAC på DailyFX.com

För att kontakta Ilya, använd kommentarsektionen nedan eller @IlyaSpivak på Twitter

Source link