US-dollar kan återupptas när KPI-data driver Fed-insatser


US DOLLAR, KPI, INFLATION, FED, EUR / USD – TALPUNKTER:

  • Juni: s amerikanska KPI-data i fokus eftersom marknaderna väger Fed-utsikterna
  • Uppåtriktad överraskning i linje med nyhetsflödet kan orsaka skärpande satsningar
  • EUR / USD kan återuppta nedåtgående trend i två månader när dollarn vinner

Juni: s amerikanska KPI-rapport framstår som den första biten av tunga händelserisker denna vecka och kan ha potential att återuppliva volatiliteten efter en relativt långsam start på måndagen. Det förväntas visa att kärninflationen – som exkluderar flyktiga föremål som mat och energi – steg till 29 år högst på 4 procent jämfört med året innan.

Amerikanska pristillväxtåtgärder har i allt högre grad överträffat jämfört med baslinjeprognoser enligt uppgifter från Citigroup. Faktum är att de realiserade resultaten överträffar förväntningarna med den största rekordmarginalen sedan åtminstone 1998. Det innebär att analytikernas modeller förstår reflation, vilket gör det möjligt för ytterligare en överraskning.

Ett sådant resultat kommer sannolikt att väcka spekulationer om acceleration i tidslinjen för starten av Fed-stimulansuttag – en så kallad “avsmalnande” av QE-tillgångsköp – och efterföljande räntehöjningar. Det kan driva US-dollarn högre mot de flesta av sina G10 FX-kamrater. Yen might vara ett anmärkningsvärt undantag.

EUR / USD TEKNISK ANALYS – EURO DOWN TREND INTACT EFTER PULL-UP

Euron lyckades en livlig studs mot den amerikanska dollarn i slutet av förra veckan, men den dominerande långsiktiga nedåtgående trenden huggen ut från mitten av majstoppen är fortfarande intakt. Bearish återupptagning som hanterar en daglig avslutning under sväng-lågt stöd vid 1.1781 ser ut att exponera mars-läget vid 1.1704 nästa.

Omedelbar motståndskraft är i trängselområdet 1.1836-86. Att etablera sig ett fotfäste ovanför som kan bana väg för en annan utmaning av böjningsregionen 1.1952-90. Om detta också övervinns kan neutralisering av omedelbar försäljningstryck sätta scenen för att se över 1,21-siffran.

EUR / USD dagligen chart skapat medTradingView

FX TRADING RESOURCES

— Skriven av Ilya Spivak, chefsstrateg, APAC på DailyFX.com

För att kontakta Ilya, använd kommentarsektionen nedan eller @IlyaSpivak på Twitter

Source link