US-dollar kämpar trots att Fed Hawks skriker efter vandringar. Vart ska jag hitta USD Index (DXY)?


US Dollar, DXY, USD, Råolja, Japanska Yen, Fed, AUD, CAD, NZD – Talking Points

  • Den amerikanska dollarn har all anledning att stiga men förblir stillastående
  • APAC aktier var mest uppe, fastare handelsvaror förstärkt relaterade valutor
  • Fed talar fortsätter att höja statsräntorna.Wsjuka USD ta tillfället i akt?

Den amerikanska dollarn fortsatte att slingra sig genom Asien idag även om flera medlemmar av Federal Open Market Committee (FOMC) kräver en acceleration i tidslinjen för räntehöjningen.

På tisdagen sa St. Louis Fed-president James Bullard, San Franciscos Fed-president Mary Daly och Cleveland Feds president Loretta Mesteralla ekade hökiska kommentarer från Fed-ordförande Jerome Powell på måndagen.

Som ett resultat av detta har marknaden höjt förväntningarna på en snabbare takt i räntehöjningarna och hela den amerikanska statsräntekurvan har lyft. Med 2,40 %, ger benchmark 10-årsedeln nu en avkastning på 21 punkter mer än den här tiden förra veckan

Detta skulle normalt sett ses som konstruktivt för den amerikanska dollarn, men det har bara stärkts mot den avkastningskänsliga japanska yenen.

Yenen är också känslig för högre oljepriser, som har ökat igen idag på grund av oro för ytterligare sanktioner mot rysk energi.

Valutan nådde ytterligare en 6-års lägsta nivå och har återigen hjälpt till att öka det exportcentrerade Nikkei 225-indexet, upp över 2,5 % idag.

Övriga APAC-aktier är mestadels i grönt efter en positiv ledning från Wall Street med undantag för kinesiska fastlandsindex. De är ganska platt på dagen efter att ytterligare en nedstängning tillkännagavs.

Högre råvarupriser har förstärkt deras relaterade valutor med AUD, CAD och NZD understödda för nu. Sterling har också ökat före dagens brittiska KPI-tal.

Guld är relativt stabilt, nära 1 922 USD per uns.

Efter den brittiska KPI i morse kommer USA att se data om bolåneansökningar och försäljning av nya bostäder.

USA:s president Joe Biden är på väg till Europa för en rad samtal och kommer att inleda det med Nato-toppmötet på torsdag.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

US Dollar Index (DXY) Teknisk analys

Det amerikanska dollarindexet (DXY) har legat i ett snävt intervall de senaste 2 veckorna då det pausar i en stigande trend.

Priset ligger strax under den kortsiktiga 10-dagarsperioden enkelt glidande medelvärde (SMA) samtidigt som de förblir över de medellång och långa 55 och 100-dagars SMAs. Detta kan tyda på att kortsiktigt hausseartat momentum har avstannat men det underliggande momentumet förblir intakt för tillfället.

Ett avbrott på ovansidan av intervallet över potentiellt motstånd vid 99,418 kan se till att hausseartat momentum återupptas. Ytterligare motstånd kan vara på topparna i början av 2020 på 100,556 och 100,931.

På minussidan kan stödet vara på det senaste lägsta 97.712 eller pivotpunkter på 97.802 och 97.441.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link