US Dollar Index (DXY) sjunker när Fed-höjningar kan vara överkokta. Kommer USD att återhämta sig?

[ad_1]

US Dollar, DXY, Fed, RBA, AUD/USD, Råolja, OPEC+ – Talking Points

  • Den amerikanska dollarn ger upp förra veckans uppgångar när Feds käkbening dämpar hökarna
  • APAC aktier som var öppna, flyttad högre som Alphabet rapporterar rosa vinst
  • Om Fed sänker förhoppningarna om räntehöjningar, will USD återuppta sin uppåtgående trend?

Den amerikanska dollarn har kommit under press när marknaden omvärderar utsikterna för fem räntehöjningar från Fed för 2022.

Över natten såg vi flera styrelseledamöter i Federal Reserve sätta en duva snurr på räntehöjningscykeln.

Fed-presidenterna Daly, Harker och George ser alla mindre än 5 vandringar i år. Kansas Citys Fed-president Esther George erkände att ett snabbt slut på QE kan öppna vägen för en mer gradvis ökning av räntorna.

Alla fyra Fed-talarna verkade backa från ett lyft på 50 punkter vid FOMC-mötet i mars.

Valuta- och råvarumarknaderna var tysta under den asiatiska sessionen med många delar av regionen på helgdagar för det kinesiska månnyåret. Treasuries hade också en svag session.

Japanska och australiensiska aktiemarknader såg goda uppgångar efter en positiv ledning från Wall Street. Japans Topix-index var bäst presterande, upp över 2 %.

Alphabet Inc. (Google) rapporterade resultat efter timmar och noterade ett stort slag på uppskattningar. Detta har förstärkt Nasdaqs terminskontrakt och det pekar mot en 1% öppen för kontantsessionen.

I ett tal idag upprepade RBA-guvernör Philip Lowe centralbankens ståndpunkt som avslöjades vid deras penningpolitiska möte i går.

Det vill säga att räntehöjningar inte nödvändigtvis var nästa steg efter att ha avskaffat deras program för köp av tillgångar. AUD/USD rördes lite och bibehöll gårdagens uppgångar.

Råolja fortsätter att handlas nära 6,5-års högsta nivåer när OPEC+-mötet närmar sig senare idag. Det finns spekulationer på marknaden om att kartellen skulle kunna lägga till mål för produktionen för att minska pristrycket.

Framöver, efter en rad europeiska KPI-siffror, kommer USA att se jobbdata, fabriks- och varubeställningar samt vissa PMI-siffror.

US DOLLAR INDEX (DXY) TEKNISK ANALYS

Det amerikanska dollarindexet (DXY) slutade förra veckan på sin högsta nivå sedan juli 2020. Fredagens stängning var över 21-dagars enkelt glidande medelvärde (SMA) baserad Bollinger Band.

Tisdagens stängning var tillbaka inom Bollinger Band. Detta kan tyda på en paus i hausseartadhet eller en potentiell vändning.

När den nådde toppen på fredagen, en potentiell baisse snurrande ljusstake bildades. Detta kan signalera en paus eller en potentiell vändning i den hausseartade trenden.

Stödet kan vara på de tidigare lägsta nivåerna 94,629 och 93,278. På ovansidan kan motståndet vara vid pivotpunkten 96,938 och den senaste toppen på 97,441.

US DOLLAR INDEX-diagram

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link