US Dollar högre när FOMC -minuter sätter QE Taper i sikte. Framåt och uppåt?


FOMC MINUTES, US DOLLAR (DXY), AUSTRALIA JOBS, AUD/USD – Talking Points

  • Den amerikanska dollarn hittade så småningom vänner efter FOMC -minuterna
  • Asien -Stillahavsområdet följde Wall street lägre när riskerna vågar
  • Australiens arbetslöshet sjunker, men hur mycket kommer AUD/USD att sjunka ytterligare?

Protokollet från FOMC -mötet i juli tolkades som hökaktigt, vilket pressade S&P 500, Nasdaq och Dow Jones lägre på slutet. APAC -aktier följde sin ledning, med alla de bästa börserna som avslutade den asiatiska sessionen lägre. Stödet för den amerikanska dollarn sågs till stor del i råvarukomplexet i nordamerikansk tid men flyttade över till andra valutapar i Asien när AUD, CAD, CHF, EUR, GBP och JPY alla sjönk mot Greenback. Detta illustrerar att rörelserna på marknaderna inte var en riskhändelse som sådan, utan snarare en ren USD -reaktion på FOMC -protokollet. Marknaden tycktes ta dokumentet till nominellt värde, trots att mötet var flera veckor innan Delta -varianten var så utbredd som den är nu.

Den australiska dollarn försökte initialt springa högre efter att den inhemska arbetslösheten kom in på 4,6% mot 4,9% tidigare och 5% förväntat. Ett fantastiskt resultat, men marknaden tittade igenom de inaktuella uppgifterna från juli och fokuserade igen på Delta-variantfall och längden på lockdowns. Kombinerat med förstärkning av USD gjorde AUD/USD ett nytt låga för 2021 som kan öppna ytterligare rörelser lägre.

Det kommande Jackson Hole-symposiet (26-28 augusti) kommer att vara ett fokus för marknader framöver och vi bör förvänta oss att flera Fed-samtalare kommer att se till att marknaderna är väl förberedda. På kort sikt har vi amerikanska arbetslösa krav och en outlier här kan ge viss volatilitet.

US Dollar teknisk analys

US Dollar Index (DXY) kan ha hittat en bas och bygger för ett längre drag högre under de kommande veckorna och månaderna. Sedan stödet hittades i slutet av maj har det bibehållit en stark uppåtgående trend och testar nu årets högsta i slutet av mars.

US DOLLAR INDEX (DXY) – Dagligt diagram

Diagram skapat i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, Strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsfältet nedan eller @DanMcCarthyFX på Twitter

Source link