US-dollar håller högt när Bidens plan slår ett hinder. Kommer USD-rallyt att återupptas?

[ad_1]

US Dollar, S&P 500,VIX, Nikkei 225, turkiska lira, USD/TRY, RBA – Talking Points

  • Den amerikanska dollarn har hållit sig stabil när marknaderna gynnar till riskbedömningar
  • APAC och USA equityterminer återhämtar måndagens förluster när sentimentet förbättras
  • G-10 valutapar bildar snäva intervall.Will USD återuppta sin uppåtgående trend?

Den amerikanska dollarn har behållit sin styrka inför stigande risker från spridningen av Omicron-varianten och osäkerheten för den amerikanska ekonomin om stimulansåtgärder som inte antas av lagstiftare.

Wall Street gick lägre över natten när USA smälte nyheten om att president Joe Bidens ekonomiska stimulanspaket har stött på några hinder. Detta kommer i en tid då spridningen av Omicron-varianten accelererar, och hotet om ekonomiska nedläggningar blir mer påtagligt.

APAC-aktier hade redan fallit lägre under måndagssessionen och ägnade tisdagen åt att återhämta sig, eftersom riskaversionen tog en paus. Japans Nikkei 225-index ledde upp asiatiska börser och handlades över 2 % högre i ett skede.

Amerikanska aktieterminer pekar mot en positiv start. VIX är ett terminskontrakt som mäter den förväntade volatiliteten för S&P 500 under de kommande 30 dagarna. Inte överraskande växte det upp över natten när marknaderna såldes. Det har sedan dess dragit tillbaka på grund av den mer positiva asiatiska sessionen idag.

Valutavolatiliteten fortsätter att röra sig lägre över de flesta valutapar eftersom semestermarknaderna verkar ha börjat lite tidigt. Likviditeten på vissa marknader håller redan på att tunnas ut och om det blir en chock i systemet kan rörelserna bli överdrivna som ett resultat.

Den turkiska liran är dock ett undantag från denna lugnare miljö. Den har sett en vild åktur under de senaste 24 timmarna. USD/TRY nådde en topp på 18,3624 i går och handlas nu nära 13,5000.

Återhämtningen av Lira inträffade efter att Turkiets president Recep Tayyip Erdogan tillkännagav ett antal åtgärder för att skydda inhemska privatinvesterare för att dämpa efterfrågan på dollar.

I linje med aktiemarknaderna sjönk amerikanska statsräntor initialt i Nordamerika, innan de återhämtade sig till att handlas nära fredagens stängning.

RBA mötesprotokoll släpptes utan alltför många överraskningar, eftersom de hade följt förväntningarna vid decembermötet.

De ansåg att man vid mötet i februari kunde skrota tillgångsköpen helt om förhållandena visade sig vara bättre än väntat. Alternativt tittade de på nedtrappning igen vid februarimötet och se över det igen i maj.

När vi blickar framåt kommer uppgifter om kanadensisk detaljhandel att läggas ut och bytesbalansen för USA kommer att släppas.

USD INDEX (DXY) TEKNISK ANALYS

Efter att ha nått en ny topp för 2021 i november, har den amerikanska dollarn hållit fast vid rallyt när den rörde sig i sidled inom ett intervall på 95,517 – 96,938. Dessa nivåer kan ge stöd respektive motstånd.

I detta konsolideringsmönster har volatiliteten minskat, vilket framgår av minskningen av 21-dagarna enkelt glidande medelvärde (SMA) baserad Bollinger Band. Ett avbrott på vardera sidan av dessa band kan se ett utbrott av volatilitet.

Högsta september 2020 på 94,742 är nu en pivotpunkt och kan ge stöd.

USD INDEX (DXY)

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link