US-dollar håller hög mark inför Fed-beslut medan råolja försvinner

[ad_1]

US Dollar, Råolja, Fed, AUD/USD – Talking Points

  • Den amerikanska dollarn finner dragkraft inför Feds beslut idag
  • Råolja har kämpat för att få stöd trots en rysk press på energi
  • Alla ögon är Fed kommer idag att bana väg för en högre USD?

Den amerikanska dollarn mjuknade något i den asiatiska sessionen idag efter att USD (DXY)-indexet steg 0,68% till New York-slutet.

Marknaden är väl förberedd för en höjning på 75 punkter (bp) från Federal Reserve efter deras möte med Federal Open Market Committee (FOMC) senare idag.

Allt annat än en förändring på 75 bp i policyn kan leda till volatilitet på marknaderna. Om de levererar på det kommer fokus för marknaderna att ligga på kommentaren från Fed-ordförande Jerome Powell.

Hans tidigare kommentarer har visat att han anser att den största risken är att inte kontrollera inflationen snarare än konsekvenserna av en lågkonjunktur. Räntorna på statsobligationer är oförändrade hittills i dag.

Samtidigt fortsätter leveransen av energi från Ryssland till Tyskland att tynga euron med ökad osäkerhet om framtida tillgång på naturgas inför den nordliga vintern.

Pressen på energimarknaderna lyckades inte öka råoljan med WTI-terminskontraktet som svävade runt 95 dollar fat och Brent-kontraktet var stadigt nära 104,40 dollar fat.

De American Petroleum Institute rapported det råoljelagren minskade med 4 miljoner fat förra veckan. Marknader kommer att titta Energiinformationsförvaltningen data senare idag för verifiering.

australiensiska rubrik KPI som släpptes idag var en liten miss på 6,1 % på årsbasis och har tolkats som att det tillåter RBA att dra sig undan jumbovandringar. Räntorna på den australiska dollarn och inhemska obligationer sjönk.

Hongkongs Hang Seng Index (HSI) följde Wall Street lägre, men resten av APAC-aktierna förändrades lite. Amerikanska terminer pekar mot en positiv start på deras kontantsession.

Guldpriset är en aning lägre på den starkare dollarn, och har pendlat kring 1 715 USD per uns hittills idag.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

WTI råolja teknisk analys

WTI-råolja närmar sig nivåerna som sågs innan Ukrainas utbrott. Momentum kan ha rullat över till baisse med 55- och 100-dagarna enkla glidande medelvärden (SMA) rullar över till negativa gradienter.

Stödet kan vara vid brytpunkten 92,93 eller de tidigare lägsta 90,56 och 90,06. På ovansidan kan motstånd erbjudas vid de senaste topparna 100,99 och 105,24.

RÅOLJEKARTA

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link