US-dollar ger säker hamn från svullnad av lågkonjunkturrädsla. Kommer USD (DXY) att bryta högre?

[ad_1]

US Dollar, USD, Råolja, US Dollar, Guld, AUD, RBA – Talking Points

  • Den amerikanska dollarn stärktes under den asiatiska sessionen när lågkonjunkturen hägrar
  • APAC aktier flyttardlågeh, sällskap av råvaror och associerad valutor
  • Ett lägre råoljepris kan hjälpa aktiviteten.Will USD återuppta sin uppåtgående trend?

Den amerikanska dollarn behåller sin gunst då den ökande sannolikheten för en global lågkonjunktur alltmer tycks inse investerarna. I takt med att riskaversionen har tagit fart på marknaderna, har australiensiska och kiwidollarn slagits ned medan yenen, schweiziska och euron steg tillsammans med den “stora dollarn”.

På Wall Streets kontantsession slutade alla stora index i rött och terminerna har accelererat lägre efter stängningen. Mjuk personlig utgiftsdata i USA verkade kicka igång negativiteten.

S&P 500 stängde i går för att markera de sämsta första sex månaderna av ett kalenderår sedan 1970.

APAC-aktier har gått ner för tredje dagen i rad, med undantag för Australiens ASX 200.

Hongkong stängdes idag då de firar 25 år sedan överlämnandet av kontrollen över territoriet från Storbritannien till Kina. President Xi Jinping besökte staden och slog in budskapet “ett land, två system”. Detta syftar på Pekings löfte att respektera Hongkongs större politiska och ekonomiska öppenhet jämfört med fastlandet.

Kinas Caixin PMI var bättre än väntat på 51,7 mot 50,2-prognosen, men det var inte tillräckligt för att hejda vågen av riskaversion.

Råoljan är lägre igen efter att OPEC+ sa att de skulle lägga tillbaka alla fat som tagits offline under pandemin. Tanken på en förestående lågkonjunktur undergrävde också prisåtgärden där.

Guld har fortsatt att falla lägre trots lägre statsräntor. Benchmark 10-årsnoteringen är tillbaka under 3% efter att ha förmörkat 3,5% för bara några veckor sedan. En starkare amerikansk dollar kan vara boven här, vilket undergräver attraktionskraften hos den ständigt anti-fiat gula metallen.

Medan AUD är på knäna idag, kommer RBA upp nästa tisdag och marknaden förväntar sig en räntehöjning med 50 punkter.

Framöver finns det PMI-siffror i Europa och USA samt en rad europeiska KPI-siffror. Då kommer fokus att flyttas till data för ISM och byggkostnader.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

US Dollar (DXY) Teknisk analys

Det amerikanska dollarindexet (DXY) håller ett intervall på 103,42 – 105,79 för nu. Dessa nivåer kan ge stöd respektive motstånd.

Allt på kort, medellång och lång sikt enkla glidande medelvärden (SMA) ligger under priset och uppvisar positiva gradienter. Efter att nyligen ha passerat över 10-dagars SMA, kan detta tyda på att hausse håller på att utvecklas.

USD DXY-diagram

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link