US-dollar får fastare fotfäste efter FOMC-minuter ökar marknadsstämningen. Vart för DXY?


US Dollar, USD, DXY, FOMC, Råolja – Talking Points

  • Den amerikanska dollarn fick visst stöd i efterdyningarna av FOMC-protokollet
  • APAC aktier gäspade mest trots en positiv ledning från Wall Street
  • USA:s BNP och kärn-PCE-inflationsmätare ligger framför oss. Kommer de också att lyfta USD?

Marknaden verkar ha överextrapolerat FOMC-minuterna över natten för att betyda att pauser i Feds räntehöjningscykel sker längre ner i spåret.

De kommande två mötena har höjningar på 50 baspunkter, vilket bekräftades av Fed-ordförande Powell förra veckan. Protokollen visade att en paus var möjlig senare under året på grund av de “snabbade” vandringarna. Fördelarna med höjningar av frontlastningshastigheten har diskuterats väl under en tid nu.

Icke desto mindre blev marknaderna upphetsade och statsräntorna mjuknade medan Dow, S&P 500 och Nasdaq steg med 0,60 %, 0,95 % respektive 1,51 %. Futures pekar just nu på en lite trög start på deras dagspass.

APAC-aktier hade en relativt lugn dag med de flesta index ganska oförändrade. Undantaget var Kinas CSI 300-index, som ökade med 1 % trots Kinas premiärminister Li Keqiang sade att den ekonomiska tillväxten gick sämre än 2020 på grund av Coivd-19-restriktioner.

Kommentarerna verkar undergräva de tillväxtrelaterade valutorna AUD, CAD och NZD, medan den amerikanska dollarn och euron såg små uppgångar.

Guld är något mjukare idag nära 1 846 USD per uns. Råolja är lite högre med WTI-terminskontraktet som närmar sig 111,00 dollar fat och Brent-kontraktet runt 114,00 dollar fat.

Saudi Aramcos vd Amin Nasser sa i en Bloomberg-intervju att oljemarknaden är balanserad men att ledig kapacitet är mindre än 2%. Han sa att OPEC+ lägger till 400 000 per månad, vilket så småningom kommer att leda till ytterligare minskningar av ledig kapacitet.

Framöver kommer fokus att ligga på den andra behandlingen av USA:s BNP för första kvartalet och kärn-PCE-talet.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

USD (DXY) Index teknisk analys

USD (DXY)-indexet stötte mot motstånd vid 102,35 i går och det kan fortsätta att erbjuda motstånd.

Längre upp, 10-dagen enkelt glidande medelvärde (SMA) och den senaste 20-årstoppen på 105,00 kan också erbjuda motstånd.

På minussidan kan 55-dagars SMA och en stigande trend ge stöd inför de tidigare låga 99,82 och 99,57.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link