US Dollar Eyes FOMC -minuter för nästa drag. Var ska du för EUR/USD?


US DOLLAR, FOMC MINUTES, RBNZ, NZD/USD, EUR/USD – Talking Points

  • Amerikanska dollarhållit mark i APAC -handeln, inställd på att testa nyckel- nivåer före FOMC minuter
  • Aktiemarknaderna i Asien och Stillahavsområdet fann något stöd trots en mjuk ledning på Wall Street
  • RBNZ -beslut ged NZD -volatilitet, marknaden ser på EUR/USD -stödnivåer

Den amerikanska dollarn höll fasta i Asien efter att ha stärkts i den nordamerikanska handelssessionen mot de stora valutorna, även om detaljhandelsdata i juli visade en kraftigare nedgång än väntat. Handlare kan ha tolkat den överdimensionerade nedgången på 1,1 procent genom objektivet som nyligen tillhandahålls av konsumenternas förtroendedata från University of Michigan. Det visade en förlust av förtroende inför den kraftiga inflationen. Det kan ha setts som att locka centralbanken att agera.

Ändå gav Fed -ordföranden Powell marknaderna mycket lite vid ett rådhusmöte om policyjustering och S&P 500 avslutade sessionen något svagare. Trots denna ledning fann asiatiska aktier ett visst stöd, med Hongkongs Hang Seng -index och Japans Nikkei 225 som ledde vägen.

Nya Zeeland -dollarn steg ner som RBNZ höll oväntat kontanträntan på 0,25%, medan analytiker förväntade sig en ökning med 25bps till 0,50%. Det återhämtade sig senare till nivåer sett före beslutet efter RBNZ -guvernör Adrian Orr uttryckte optimism om utsikterna för Nya Zeelands ekonomi. Medan han erkände förhöjda hälsorisker och vissa exportsektorer som kämpade, var han mycket positiv till övergripande tillväxt och sysselsättningsutsikter. Han upprepade ytterligare en minskning av stimulans måste göras vid något tillfälle.

USA: s bostadsstart är ute i dag före minuter från FOMC -mötet i juli. Marknader kommer att vara angelägna om några ledtrådar om avsmalnande planer trots tidsfördröjningen från själva mötet. Powell refererade till effekterna av Covid på rådsmötet och analytiker kommer att titta noga på formuleringen kring denna risk.

Om den amerikanska dollarn stärks avsevärt gentemot euron kan den leda till större drag och skapa volatilitet även i andra valutapar. Exempelvis har australiensiska dollarn också gjort ett nytt låga för året mot Greenback och kan fortfarande vara mottagligt för ytterligare baisse -inflytande från rörelser i EUR/USD.

EUR/USD Teknisk analys

EUR/USD handlas mycket nära årets lägsta på 1,1700 och ett avgörande avbrott under den nivån kan se ett test av det låga på 1,1600 från förra året. Om den skulle röra sig under 1.1600 kan det öppna ett större drag lägre i EUR/USD och markera en övergripande USD -förstärkning över marknaderna.

EUR/USD – Dagligt diagram

Diagram skapat i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, Strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsfältet nedan eller @DanMcCarthyFX på Twitter

Source link