US Dollar återhämtar sig, trycker ner råoljan. Mer produktion för att hålla lockets priser?

[ad_1]

Amerikansk dollar, råolja, aluminium, Nikkei 225, TOPIX, Hang Seng, CSI 300 – Talking Points

  • USD fann en viss styrka i Asien inför den amerikanska Labor Day -semestern
  • Energin rörde sig lägre medan aluminium steg på Guinea -kuppnyheter
  • Nikkei 225 och Topix höll marken. En ny gryning för den stigande solen?

US Non-Farm Payrolls-data gjorde marknaderna besvikna sent i fredags och den amerikanska dollarn såldes omgående in under helgen, men har lyckats en liten återhämtning i Asien idag. Det amerikanska arbetstillfället kom in på 235 000 snarare än prognosen 733 000 medan arbetslösheten var i linje med förväntningarna på 5,2%. Detta gör att marknaden omjusterar Fed-avvecklingen av tillgångsköpare och ser att den avsmalnande tidslinjen försenas, inte avbryts.

Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern tillkännagav en lindring av Covid-19 Delta-variantbegränsningar utanför Auckland, Nya Zeelands största stad.

En statskupp i Guinea har fått aluminiumpriserna att stiga. Guinea har de största kända fyndigheterna av bauxitmalm, basingrediensen för tillverkning av aluminium. Under de senaste åren har den västafrikanska nationen investerat kraftigt i infrastruktur för att öka utbudet. En kupp i helgen av den guinesiska chefen för specialstyrkor, överste Mamady Doumbouya, har väckt oro över att den globala leveranskapaciteten för bauxit begränsas.

Råoljan gick lägre på nyheterna om att Saudiarabien sänkte priserna till alla sina asiatiska kunder, eftersom det har varit mindre efterfrågan till följd av ytterligare blockeringar på grund av Delta. Priserna för kunder i Nordvästeuropa och USA förblev oförändrade. Detta kommer på baksidan av OPEC+ och meddelade förra veckan att produktionen skulle ökas med 400 000 per dag.

De japanska Nikkei 225- och Topix -aktieindexen höll fräscha toppar idag med optimism att en ny premiärminister kommer att vidta ytterligare stimulansåtgärder. Hongkongs Hang Seng-index och Kinas CSI 300-index för fastlandet i Kina hade också en positiv start på veckan efter att vice premiärminister Lui Han gav återförsäkringar om att regeringen fortfarande stöder utvecklingen av den privata ekonomin. De senaste företagens kränkningar i Kina har orsakat viss försiktighet från investerare.

Med staterna ute är nästa data att titta på den kinesiska handelsrapporten och RBA: s penningpolitiska möte i morgon.

Råolja Teknisk analys

Råoljan har inte lyckats bryta sig över fönstret för nedåtgående trend. Priset ligger för närvarande över 21-dagars enkelt glidande medelvärde (SMA) vilket ger ett visst inflytande, men en närhet under 100-dagars SMA kan tyda på att momentum bleknar och priset kan ligga kvar inom intervallet längre.

Skulle ett avbrott i ovansidan inträffa kommer det sannolikt att finnas ytterligare motstånd vid de tidigare topparna på 74,23 USD och 76,90 dollar. På nackdelen är stödnivåerna att titta på tidigare nedgångar på 61,74 och 57,25 samt den lägre trendlinjen.

US Dollar återhämtar sig, trycker ner råoljan.  Mer produktion för att hålla lockets priser?

Diagram cupprepade i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsfältet nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link