United Fintech öppnar utvecklarnav i Madrid

[ad_1]

United Fintech, fintech one-stop-shop för banker, hedgefonder och kapitalförvaltare som etablerats av den mångårige CFH Group CEO Christian Frahm, har meddelat att de öppnar ett utvecklarnav i Madrid den här veckan.

Det nya kontoret, baserat i samma byggnad som ett av dess portföljbolag, Athena Systems, leds av United Fintechs tekniska chef Erik Nordahl som flyttar till Madrid för att övervaka viktiga utvecklingsprojekt och tillväxten av United Fintechs team av utvecklare .

Utvecklarna på United Fintechs kontor i Madrid kommer att fokusera på en rad innovativa produkter och kundprojekt inom kapitalmarknadssektorn. De kommer också att komplettera teknikteamen inom United Fintechs portföljbolag – Athena Systems, FairXchange, NetDania och TTMzero.

Christian Frahm, VD, United Fintech förklarar,

“Det är oerhört utmanande att anskaffa teknisk kompetens i det nuvarande klimatet. Det pågår en kamp om tekniska talanger, som har förvärrats av situationen mellan Ryssland och Ukraina. Med många av våra kunder som alltmer ifrågasätter Östeuropa som ett resursnav för utveckling, har vi granskat alternativa alternativ för att få tillgång till de allra bästa talangerna i branschen. Vi ser en stor potential i att dra nytta av Athenas redan etablerade varumärke och nätverk inom IT-communityt med topptalanger under de senaste 15 åren.

“Vi har nyligen arbetat med ett antal mycket skickliga utvecklare i Madrid på ett projekt för en av våra globala investeringsbankskunder. Vi öppnar United Fintech-kontoret med fyra utvecklare och rekryterar aktivt fler.”

Erik Nordahl, CTO, United Fintech tillägger,

“Vår expansion i Madrid är ett fantastiskt strategiskt drag som gör det möjligt för oss att fortsätta att få tillgång till topptekniktalanger för våra egna initiativ, kundprojekt och för att hjälpa till att skala våra portföljbolag. Effekten av vår globala säljkår leder till ökad aktivitet för våra portföljbolag och behov av ytterligare resurser. Om de kämpar för att rekrytera utvecklare på sina respektive platser – London, Berlin och Köpenhamn – kan vi nu köpa utvecklare åt dem i Madrid.”

United Fintech förvärvar och skalar innovativa fintechföretag på kapitalmarknadsområdet och skapar en fintech one-stop-shop som banker, hedgefonder och kapitalförvaltare kan dra nytta av för att påskynda sin övergång till den digitala världen. Företaget bildar partnerskap med grundarna av varje förvärvad fintech för att optimera sin verksamhet och arbetar nära sin institutionella kundbas för att tillhandahålla eleganta lösningar för att automatisera arbetsflöden, förenkla onboarding, leverera effektivitet och spara kostnader.


[ad_2]

Source link