UAE regulator beviljar OTC-licens till den globala mäklaren Equiti Group

[ad_1]

Equiti Group har meddelat att de har blivit en av de första globala mäklarna som beviljats ​​en OTC-derivat- och valutaspotmarknadslicens av UAE Securities and Commodities Authority (SCA). Equiti Securities Currencies Brokers LLC är ett dotterbolag till Equiti Group, en världsledande leverantör av finansiella produkter med flera tillgångar och teknik för handel online.

Den här nyligen introducerade aktiviteten är till för licensiering av OTC-derivat och valutamarknader under kategori 1 i SCAs regleringsmanual för finansiella aktiviteter – eller “licenseringsregelbok”.

Vid detta tillfälle anmärkte Iskandar Najjar, medgrundare och VD för Equiti Group:

“Equiti är stolta över att vara en av de första globala mäklarna som tilldelats denna nya kategorilicens av UAE:s Securities and Commodities Authority.

“Vår vision är att skapa en förstklassig kundupplevelse och regional tillsyn av UAE:s globala regleringsstandard är kärnan för att uppnå detta. Equiti Group är oerhört glada över att kunna bidra till Förenade Arabemiratens blomstrande framgång och dess successivt utvecklande finansiella sektor.”

De stränga krav som SCA ställer, inklusive de högre inbetalda kapitalkraven för denna verksamhet, har gjort Förenade Arabemiraten i nivå med globala regulatoriska standarder och positionerar SCA som en högsta regulator på de avancerade finansmarknaderna i Mellanöstern och Förenade Arabemiraten.

Mohamed Al-Ahmad, VD för Equiti Securities Currency Brokers LLC och medgrundare av Equiti Group, tillade:

“Med tillägget av vår nya UAE SCA-licens kan våra kunder i regionen vara säkra på att de har att göra med en av de mest välreglerade och progressiva mäklarna i Mellanöstern.

“Vi är stolta över att vara verksamma i Förenade Arabemiraten, en marknad som är engagerad i världsklassreglering och implementering av globala bästa praxis, och som delar våra värderingar om miljöhänsyn, socialt ansvar och god förvaltning.”

Gaurang Desai, verkställande direktör: Strategi, Equiti Group, sa:

“Förenade Arabemiraten har alltid varit en pionjär när det gäller att utarbeta regler och leda vägen för att utveckla branschen över flera tillgångsklasser; på senare tid digitala tillgångar.

“Vi är glada över att samarbeta med tillsynsorganen för att utveckla en säker, hållbar och globalt jämförbar investeringsindustri i Förenade Arabemiraten.”

Equiti Groups enhet i Förenade Arabemiraten sysselsätter för närvarande över 80 specialister med begåvade medlemmar av dess data-, affärsutvecklings-, produkt- och innovationsteam, försäljning, regional kundservice och detaljhandelsverksamhet som stödjer dess växande globala verksamhet från Dubai på engelska eller arabiska.

Reglering och efterlevnad är en viktig del av Equiti Groups globala tillväxtstrategi. Equitis nya SCA-licens kommer att stärka företagets internationella bana då koncernen fortsätter att ansöka om nya licenser på olika globala platser för att komma in på nya marknader med rätt styrning på plats.

Equiti Securities Currencies Brokers LLC regleras av Förenade Arabemiratens Securities and Commodities Authority som en kategori 1-mäklare för OTC-derivatkontrakt och valutamarknader, under licensnummer 20200000026. Equiti Groups globala fotavtryck inkluderar lokala kontor i Europa, Storbritannien , Mellanöstern, Amerika, Afrika och Asien och Stillahavsregionen och tillhandahåller handelsstöd och tjänster på världens ledande handelsplattformar MT4 och MT5.

Reglerade enheter inom Equiti Group inkluderar Equiti Capital UK Ltd som regleras av Storbritanniens Financial Conduct Authority, Equiti Securities Currency Brokers LLC regleras och licensieras av UAE:s Securities and Commodities Authority, Equiti Group Limited Jordan, reglerad och licensierad av Jordan Securities Commission, EGM Futures DMCC, reglerad och licensierad av UAE:s säkerhets- och råvarumyndighet, EGM Securities Ltd reglerad och licensierad av Kenyas kapitalmarknadsmyndighet, Equiti Brokerage (Seychelles) Limited reglerad och licensierad av Seychelles Financial Services Authority och Equiti AM CJSC, reglerad och licensierad av Central Armeniens bank.[ad_2]

Source link