Trender i amerikanska dollar fortfarande stilla högre efter FOMC, BNP för andra kvartalet Eyed

[ad_1]

US DOLLAR, FED, FOMC, POWELL, BNP, AUD / USD – TALPUNKTER:

  • US-dollar slog tillbaka när Fed-ordförande Powell talar om ekonomins framsteg
  • FOMC-vägledning sannolikt mindre dovish än marknadens reaktion tycks innebära
  • Andra kvartalets BNP-data som nu är i fokus kan ge Greenback en livlina

Den amerikanska dollarn slogs tillbaka när Federal Reserve-ordförande Jerome Powell slog en dovisk ton i presskonferensen efter FOMC: s penningpolitiska tillkännagivande. Centralbankschefen upprepade upprepade gånger att ekonomin är “på vissa sätt” från att ha gjort betydande framsteg med beslutsfattarnas dubbla mål om maximal sysselsättning och prisstabilitet.

Detta lästes för att betyda att processen för att gradvis avveckla – dvs. “avsmalnande” – månatliga köp av QE-tillgångar inte skulle börja på kort sikt. Ser jag tillbaka på hur politiken började normaliseras på väg ut ur den globala finanskrisen 2008 och den efterföljande stora lågkonjunkturen, stegvis minskning av tillgångsköp till noll var förutsättningen för räntehöjningar. Powell antydde idag att denna sekvensering fortfarande är att föredra.

VAD SÄGER FEDET VERKLIGT TILL FINANSMARKNADERNA?

Ändå var det inte allt duk från den amerikanska centralbanken. Kanske mest intressant erkände herr Powell att Fed-tjänstemän granskade överväganden om justering av obligationsinköp. “Justering” i detta sammanhang borde läsas som “reducerande”, eftersom en utvidgning av QE definitivt inte ligger på bordet. Avkastningen satte faktiskt en cyklisk botten medan guldpriserna talade toppade i augusti 2020, eftersom Fed markerade slutet på stimulansökningen.

Detta avstå kommer tillsammans med ett enhälligt godkänt policyuttalande som säger att framsteg mot att möta avsmalnande förutsättningar hade gjorts. Sammanfattning av allt detta verkar som att det stora “prata om avsmalnande” – i sig en marknadsigenkänd markör på väg till åtstramning – inte bara har inträffat, men Fed-tjänstemän är enhälligt överens om att det nu är relativt närmare.

Dessutom var marknaderna ostörda. “Att prata om avsmalnande” skulle ha förväntats skrämma investerare till och med nyligen. Inte bara handlare tog dagens meddelanden i steg, de kallade det “dovish”. Det talar om framgången för Fed: s meddelandestrategi, startade med Junys uppväxling av tidslinjen för räntehöjning och följt av lugnande försäkringar från herr Powell i halvårsvis vittnesmål om kongressen.

Sammantaget verkar det som om FOMC försöker försöka acklimatisera marknaderna till tanken att stimulans kommer att bli nere snarare än senare. 2013 ”taper tantrum” markerade en väl inlärd läxa för förvaltarna av den amerikanska penningpolitiken: de gav sig nästan ett år till sweet-talk-marknader före varje efterföljande vändpunkt längs normaliseringsresan. En liknande process verkar pågå igen.

Trender i amerikanska dollar fortfarande poäng högre efter FOMC, andra kvartalet BNP Eyed

Diagram skapat med TradingView

US DOLLAR UTSIKTER STÖDT EFTER JULI FOMC MÖTE

Två viktiga slutsatser följer. För det första fruktade marknaderna möjligheten att Fed kan vara angelägen om att påskynda processen en andra månad i rad i juli, och var lättade över att detta inte inträffade. För det andra fortsätter vägen för minst motstånd för USA: s penningpolitik att gynna en mindre dovisk hållning över tiden. Faktum är att en räntehöjning fortfarande är synlig 2022 och den prissatta vägen fram till 2025 förblir oförändrad, vilket innebär cirka 100 bps i vandringar.

Detta lovar bra för den amerikanska dollarn. Trots den senaste tillbakagången är den fortfarande starkare än när Fed började processen med att tömma politiken bort från doviska ytterligheter i allvar i mitten av juni. Ser vi framåt är en första titt på BNP-data för andra kvartalet i fokus i dag. Ledande PMI-data tyder på att produktionstillväxten fortsatte att ta upp ånga in i mitten av året trots en avkylning i juni. Det kan hjälpa till att återhämta USD.

AUD / USD TEKNISK ANALYS – AUSSIE DOLLAR CAPPED TRYCK USD SVAKT

Den australiska dollarn kämpade för att få dragkraft mot sin amerikanska namne trots Greenbacks svaghet efter FOMC. Det berättar att AUD / USD förblir fäst under stödvänt motstånd i området 0.7384-0.7413. En stor topp och axlar toppar huggen ut sedan årets början antyder en i stort sett baissär bias.

Det första lagret med större stöd är i zonen 0.7222-44, med en daglig stängning under det som öppnar dörren för att återuppta nedgången som utlöses av H & S-mönstret. Den inställningen innebär en uppskattad uppmätt rörelse ner till regionen 0.7120-30.

Att fastställa fotfäste över 0,7413 verkar vara en förutsättning för att neutralisera omedelbar försäljningstryck. Det kan börja en återhämtning som sätter 0,76-siffran inom köparnas räckvidd. En tydlig ogiltigförklaring av den nedåtgående trenden på kort sikt behövs dock för att dra fasta slutsatser.

Trender i amerikanska dollar fortfarande stilla högre efter FOMC, BNP för andra kvartalet Eyed

AUDDagligt USD-diagram skapat med TradingView

FX TRADING RESOURCES

— Skriven av Ilya Spivak, huvudstrateg, APAC på DailyFX.com

För att kontakta Ilya, använd kommentarsektionen nedan eller @IlyaSpivak på Twitter[ad_2]

Source link