TradingView förbättrar Pine Tables – FX News Group


TradingView fortsätter att förbättra Pine Tables, som nu stöder rubriker och verktygstips.

Det är nu möjligt att slå samman flera celler i en tabell för att skapa snygga rubriker och separatorer. En sammanfogad cell behöver dock inte vara en rubrik: du kan slå samman celler i vilken riktning som helst, så länge som den resulterande cellen inte påverkar några redan sammanslagna celler och inte går utanför tabellens gränser.

För att skapa en sammanfogad cell, använd den nya table.merge_cells()-funktionen. Reglerna är enkla. Du måste skicka koordinaterna för den första och sista cellen du vill slå samman. Allt mellan dem kommer att slås samman till en enda cell. Denna storlek på en sammanfogad cell bestäms automatiskt av dimensionerna på dess närliggande rader och kolumner.

I exemplet nedan kan du se tre sammanslagna celler: den första slår samman alla celler i rad noll och innehåller “SMA-tabell”, de andra under den skapar underrubrikerna.

Den andra förbättringen av tabeller är verktygstips. Verktygstips är flytande textetiketter som visas när du för muspekaren över en tabells cell. De är praktiska för att ge information om en cells innehåll utan att tränga ihop bordet.

För att skapa en cell med ett verktygstips, skicka bara en sträng till det nya verktygstipsargumentet för funktionen table.cell().

Låt oss komma ihåg att TradingView introducerade Pine Tables i maj 2021. Denna funktion gör det möjligt för handlare att presentera data på ett sätt som aldrig tidigare varit möjligt.

Tabeller är objekt som kan användas för att placera information på specifika och fasta platser i ett skripts visuella utrymme. I motsats till alla andra plotter eller objekt som ritas i Pine är tabeller inte förankrade till specifika staplar: de flyter i ett skripts utrymme, oavsett om det är i överlagrings- eller fönsterläge, i studier eller strategier, oberoende av diagramstaplarna som visas eller zoomfaktorn som används .

Du kan skapa en automatiskt genererad displaypanel med relevant data för den aktuella symbolen och fästa den vid sidan av din skärm, eller skapa en dynamisk värmekarta, eller ge snabb tillgång till all information som finns tillgänglig i Pine – möjligheterna är oändliga. Tabellerna kan användas tillsammans med alla andra PineScript-funktioner för att ytterligare förbättra dina befintliga indikatorer.Source link