Tradeweb Markets lägger till Jacques Aigrain och Rana Yared till styrelsen

[ad_1]

Tradeweb Markets Inc. (NASDAQ:TW) meddelade idag att Jacques Aigrain och Rana Yared kommer att ingå i dess styrelse som oberoende styrelseledamöter från och med den 1 augusti 2022.

Jacques Aigrain

Mr. Aigrain kommer att vara ordförande för kompensationskommittén och vara medlem i nominerings- och styrningskommittén. Yared kommer att fungera som medlem av revisionskommittén.

Mr. Aigrain tillför Tradewebs styrelse mer än 30 års expertis och ledarskapserfarenhet, inklusive sju år som rådgivare på Warburg Pincus LLC och nio år på Swiss Re där han var VD från 2006 till 2009. Före Swiss Re tillbringade han 20 år i globala ledarroller på JP Morgan Chase & Co. i New York, London och Paris.

Mr. Aigrain fungerar för närvarande som styrelseordförande för LyondellBasell NV, ordförande i Singular Bank SAU och direktör för Clearwater Analytics. Han har tidigare haft styrelseuppdrag i WPP plc, London Stock Exchange Group plc, LCH Clearnet Group Ltd, Lufthansa AG, Resolution Ltd, Swiss International Airlines AG och Qatar Financial Authority.

Han har en doktorsexamen i nationalekonomi från Université Paris-Sorbonne och en magisterexamen i nationalekonomi från Université Paris Dauphine – PSL.

Rana Yared

Yared är General Partner på Balderton Capital, en ledande riskkapitalinvesterare fokuserad på europeiska grundare med globala ambitioner från sådd till exit. Hon började på Balderton 2020 efter 14 år på Goldman Sachs, där hon var partner i Principal Strategic Investments Group och senare i GS Growth. Yared innehar för närvarande styrelseuppdrag på The Penn Fund och Wabash College.

Detta utnämning markerar Yareds återkomst till Tradewebs styrelse, efter att ha varit styrelseledamot i fem år innan företagets börsintroduktion 2019. Hon har tidigare haft styrelseuppdrag på NAV, Vestwell, New York Shipping Exchange och SwapClear.

Hon har en Bachelor of Science från Wharton School och en Bachelor of Arts in International Relations, båda från University of Pennsylvania, samt en Master of Science från London School of Economics.

Lee Olesky, ordförande och VD för Tradeweb, kommenterade:

”Jacques och Rana är utmärkta tillskott till Tradewebs styrelse, var och en med en unik bakgrund som kompletterar vårt fokus på stark styrning. Jacques har bred erfarenhet av globala finansiella tjänster, både som verkställande och styrelseledamot. Rana känner Tradewebs verksamhet väl, efter att ha arbetat med ledningsgruppen som styrelseledamot i fem år, och hon tillför exceptionell erfarenhet av att hjälpa företag att skala. Vi är glada över att ha henne tillbaka i styrelsen.”


[ad_2]

Source link