Tradeweb lanserar AI-prissättningstjänst för amerikanska kommunobligationer


Tradeweb Markets Inc. (NASDAQ:TW) tillkännagav idag lanseringen av Tradeweb Ai-Price för kommunala obligationer, som kommer att använda maskininlärning och proprietär datavetenskap för att beräkna dagliga priser för kommunala obligationer.

Den kommunala obligationsmarknaden på 4 biljoner dollar spelar en avgörande roll i USA:s ekonomi, och finansierar verksamhet och projekt för statliga och lokala myndigheter och deras myndigheter. Även om kommunala obligationer i stor utsträckning ägs av privata och institutionella investerare, handlades endast 1,9 % av de skattefria kommunala obligationerna med fast kupong dagligen under mars månad 2022. Denna relativt låga omsättning påverkar prisupptäckten, vilket gör det potentiellt dyrare och/eller mer tidskrävande att köpa, sälja eller inneha dessa obligationer.

Ai-Price för kommunala obligationer löser detta problem genom en kombination av egen data, maskininlärning och andra avancerade datavetenskapliga metoder, vilket ger tillförlitliga prisnivåer oavsett hur ofta dessa obligationer handlas. Tradeweb Ai-Price för kommunala obligationer kommer initialt att publicera slutkurser för cirka 880 000 värdepapper och anpassade portföljer, baserat på data publicerad av Municipal Securities Rulemaking Board (MSRB) och genom handelsaktivitet på Tradeweb-plattformen. På sikt kommer Tradeweb att utöka modellen för att beräkna intradagsprisuppdateringar.

Lisa Schirf, VD, Global Head of Data Strategy på Tradeweb, sa:

“Ai-Price representerar nästa gräns när det gäller att tillämpa datavetenskap för att hjälpa till att göra marknaderna mer effektiva. Vi samarbetade med kunder när vi utvecklade det här verktyget, och vi är glada över att kunna erbjuda ökad transparens, tillgänglighet och tillförlitlighet till kunder som handlar och investerar på den kommunala obligationsmarknaden.”

Investerare i alla större räntetillgångsklasser förlitar sig på Tradeweb-data för att prissätta affärer och portföljer. Utöver Tradeweb Ai-Price, beräknar Tradeweb även IOSCO-certifierade slut-på-dagen-priser för UK Gilts och US Treasuries, som handlare och investerare kan komma åt genom en mängd olika format, inklusive det molnbaserade AWS Data Exchange.

Source link