TP ICAP utser Mark Govoni till VD för sin avdelning för Agency Execution


TP ICAP, en ledande leverantör av elektronisk marknadsinfrastruktur och information, tillkännagav idag utnämningen av Mark Govoni till Chief Executive Officer för dess Agency Execution-division.

Mark Govoni

Herr Govoni ersätter John Ruskin, som har beslutat att gå bort från verksamheten efter att framgångsrikt ha lett integrationen av Liquidnet i TP ICAP Group. Mr Ruskin kommer att stanna i gruppen till slutet av juni för att säkerställa en ordnad övergång.

TP ICAP:s Agency Execution-division är bildad av varumärkena Liquidnet och COEX Partners. De två företagen tillhandahåller handelstjänster för ett brett utbud av tillgångsklasser till en sofistikerad kundbas av kapitalförvaltare, tillgångsägare och hedgefonder.

Herr Govoni kommer till TP ICAP från Instinet, ett företag som han kom till 2012 och där han senast tjänstgjorde som president för US Brokerage, efter att ha haft rollen som Head of US Sales Trading. Före Instinet var Govoni verkställande direktör på Nomura Securities International, ansvarig för US Execution Services. Tidigare i sin karriär hade han ledande befattningar inom program- och elektronisk försäljning på Merrill Lynch. Govoni kommer att vara baserad i New York och rapportera direkt till TP ICAP Group CEO Nicolas Breteau.

Nicolas Breteau, verkställande direktör för TP ICAP Group, sa:

“Mark är en beprövad amerikansk aktiespecialist. Han har ett omfattande kundnätverk och är väl kopplad till branschens topptalanger. Kombinera detta med hans energi, ambition och förmåga att bygga branschledande företag och Mark har goda förutsättningar att driva prestandan för vår köpsidefokuserade franchise i USA och utanför.

“Mark kommer att bygga vidare på arvet efter John Ruskin, som jag vill tacka uppriktigt för det enorma bidrag han har gjort till TP ICAP. Förutom att gå upp för att framgångsrikt genomföra integrationen av Liquidnet, har John under de senaste fem åren kämpat för koncernens diversifieringsstrategi för att utöka vårt buyside-erbjudande. Som ett resultat genererade vår Agency Execution-division mer än 10 % av koncernens intäkter 2021. Mark kommer nu att ta upp stafettpinnen från John för att driva framtida tillväxt.”

Mark Govoni, verkställande direktör för Agency Execution, sa:

“TP ICAP:s Agency Execution-plattform har starka och pålitliga kundrelationer, global räckvidd, högklassig teknologi och högklassiga människor. Tillsammans positionerar dessa attribut plattformen för att forma framtiden för elektroniska marknader. Jag är glad över att komma igång, att bygga vidare på Johns och teamets prestationer och att utveckla vårt erbjudande så att vi servar våra kunder ännu mer effektivt.”
Source link