Tony Sharpe ersätter Hayel Abu-Hamdan som Chief Exec för Hantec Markets London


FCA-reglerade Retail FX- och CFD-mäklaren Hantec Markets har meddelat att Tony Sharpe har blivit företagets nya Chief Strategy Officer. Han blir också verkställande direktör för företaget, tillsammans med ansvaret för SMF1 (dvs. Chief Executive), och ersätter Hayel Abu-Hamdan i den rollen.

Tony Sharpes karriär sträcker sig över tjugotre år i branschen, de senaste sex åren på Hantec Markets där han tidigare haft rollen som Global Head of Compliance. Han har även tidigare haft roller på Trading 212, GKFX, ODL Securities och Finspreads.

Tony Sharpe kommenterade sin utnämning, sa:

“Jag tackar styrelsen för det förtroende och det förtroende som de har visat mig, och jag ser fram emot att fortsätta arbeta med teamet i London för att växa och utveckla Hantec Markets i Storbritannien och utomlands. Branschen förändras ständigt men Hantec Markets åtagande att ge sina kunder den bästa handelsupplevelsen är absolut, och jag ser fram emot att förse kunder med marknadsledande produkter och tjänster.”

Tidigare verkställande direktör för Londonföretaget Hantec Markets Limited, Hayel Abu-Hamdan (bilden ovan), flyttar till Dubai som koncernens Chief Commercial Officer, där han kommer att övervaka globala försäljnings- och kundtjänster.

Hantec Markets meddelar vidare att Valeria Maasik har utsetts till efterlevnadschef, där den globala finanschefen Colin Barrett tar rollen som MLRO. Företaget tog nyligen tillbaka sin tidigare CMO Katrine Kjaerulff som HR-chef, vilket exklusivt rapporterades av FNG i början av april.

Hantec Markets är reglerat i Storbritannien, Hongkong, Japan och Australien, med över tjugo kontor över hela världen. Företaget kontrolleras av tidigare ODL Securities och Rosenthal Collins verkställande direktör Bashir Nurmohamed, som fungerar som VD. Mr. Nurmohamed etablerade mäklaren 2010 med stöd från Hong Kong-baserade Hantec Group-grundaren Tang Yu Lap.
Source link