Tom Naratil avgår som president UBS Americas

[ad_1]

UBS Group tillkännagav idag en uppsättning förändringar i sin styrelse.

Efter en framgångsrik 39-årig karriär på UBS, har Tom Naratil beslutat att lämna sina nuvarande roller som Co-President Global Wealth Management och President UBS Americas från och med den 3 oktober 2022.

Naratil har varit medlem av UBS Group Executive Board de senaste 11 åren efter att ha haft olika roller över divisioner, funktioner och regioner. Han utsågs till Group Chief Financial Officer 2011 och blev Group Chief Operating Officer 2014.

2016 tog han på sig ledningen av företagets amerikanska förmögenhetsförvaltningsverksamhet och utsågs till president UBS Americas. 2018 utsågs han till Co-President Global Wealth Management (GWM) och stärkte tillsammans med Co-President GWM Iqbal Khan förmögenhetsförvaltningsfranchisen.

Under de närmaste månaderna kommer Naratil att säkerställa en smidig övergång av båda sina roller.

Naureen Hassan kommer att ansluta sig till UBS från Federal Reserve Bank of New York (FRBNY) och kommer att efterträda Tom Naratil som president UBS Americas och VD för UBS Americas Holding LLC., och kommer att bli medlem av UBS Group Executive Board den 3 oktober 2022.

Senast var Naureen First Vice President och Chief Operating Officer för FRBNY, där hon också fungerade som suppleant med rösträtt i Federal Open Market Committee. Innan hon började på FRBNY var Naureen chief digital officer för Morgan Stanley Wealth Management där hon var ansvarig för verksamhetens digitala transformation. Innan Morgan Stanley var hon vice vd som ledde Investor Services-strategi, segment och plattformar på Charles Schwab Corporation och medlem av företagets verkställande kommitté.

Hon hade också olika ledarroller inom affärstransformation, strategi och kundupplevelse på Charles Schwab Corporation. Hon började sin karriär på McKinsey & Company.

Iqbal Khan blir ensam VD för Global Wealth Management från och med den 3 oktober. Sedan han började på UBS 2019 har Iqbal Khan fungerat som Co-President GWM tillsammans med Tom Naratil.

Group Chief Executive Officer Ralph Hamers kommenterade:

“Jag är glad att välkomna Naureen Hassan till UBS som president UBS Americas och att gratulera Iqbal till hans utökade roll som ensam president Global Wealth Management. Jag vill också personligen tacka Tom för hans ledarskap och betydande bidrag till UBS under de senaste fyra decennierna. Han har varit en förkämpe för vår strategi och transformation och en högljudd förespråkare för våra mångfaldsinitiativ. Jag önskar honom all lycka i hans framtida ansträngningar.

Vår globala förmögenhetsförvaltningsverksamhet och vår region Amerika är strategiskt viktiga och båda erbjuder betydande tillväxtmöjligheter för oss. Jag är övertygad om att Naureen och Iqbal kommer att bygga vidare på Toms framgång och fortsätta att leverera för våra kunder och uppnå våra strategiska ambitioner.”


[ad_2]

Source link