Tidigare JPMorgan-handlare argumenterar mot det tidigare vittnesbördet från Morgan Stanley

[ad_1]

Tidigare JPMorgan -handlare Gregg Smith, Michael Nowak, Jeffrey Ruffo och Christopher Jordan, som anklagas för att ha förfalskat marknaden för ädelmetaller, pressar mot vittnesmål från en annan handlare, som nu är FBI -agent.

Detta framgår av dokument som lämnades in till Illinois Northern District Court och som FX News Group såg.

Svaranden Gregg Smith, Michael Nowak, Jeffrey Ruffo och Christopher Jordan har lagt fram en lagmemorandum till stöd för deras motion om att utesluta expertvittnesmål från agenten Jonathan Luca.

Regeringen har avslöjat att agent Luca kommer att vittna som både ett faktavittne och ett expertvittne om påstått “allmänt förstådd” handelsrelaterad terminologi (“isberg”, “bud”, “erbjudande”, etc.), inklusive språk som regeringen hävdar avser påstådd spoofing och barriärkörning.

Regeringen hävdar att agent Luca är kvalificerad att lämna detta vittnesbörd baserat på hans erfarenhet som ädelmetallhandlare på Morgan Stanley för 10 år sedan, och hans undersökning av detta fall och andra falska fall.

De tilltalade noterar att agent Lucas tidigare vittnesmål klargör det han har bara två till tre års faktisk handelserfarenhet på ett en- eller tvåpersons handelsbord där han handlade ädelmetall futures och spotkontrakt.

Enligt de tilltalade, Agent Lucas erfarenhet gör honom inte till en expert med avseende på innebörden av de termer som han föreslår att vittna om. Hans vittnesbörd verkar huvudsakligen baseras på att läsa kommunikationer och tala med regeringens vittnen om deras betydelse. Enligt de tilltalade kvalificerar agent Lucas erfarenhet honom inte för att definiera termer som specifikt är relaterade till hinderalternativ, till exempel “kör ett hinder”.

Till exempel avser regeringen att få fram agent Luca innebörden av följande citat från chattar:

  • “När jag behöver fyllas kommer jag att bjuda eller erbjuda storlek framför den”
  • ”De tar mitt dolda erbjudande varje gång, när jag bjuder framför det”
  • ”Var som helst i närheten låter jag den skriva ut”
  • ”Få det att se bud men sälj ut”

Detta är svarandes unika uttalanden som inte är den typ av kodat språk som domstolarna har funnit att expertvittnen är lämpliga, svaranden sargue. Med avseende på särskilt uttalande från de tilltalade som är unika för detta fall, Agent Lucas åsikter kan inte vara tillräckligt grundade i hans yrkeserfarenhet för att vara tillåtet expertvittnesmål, säger de.

Tillbaka 2019 inledde DOJ straffrättsliga förfaranden mot de tidigare JPMorgan -ägarmetallhandlarna. Åtalet hävdar att de åtalade ägnade sig åt utbredd spoofing, marknadsmanipulation och bedrägeri medan de arbetade på JPMorgan genom att lägga order som de avsåg att avbryta innan de utförs i ett försök att skapa likviditet och driva priser mot order som de ville utföra på motsatt sida av marknaden.

Som FX News Group har rapporterat planerar justitiedepartementet att kalla 34 vittnen för att vittna vid rättegång.

[ad_2]

Source link