Texas Commissioner stoppar cryptocurrency gruvbedrägeri Wireless Management


Texas Securities Commissioner Travis J. Iles har ingått ett nödfallsbeslut mot Wireless Management, LLC och dess huvudman, William S. Rogers. Den anklagar parterna för att främja investeringar kopplade till en teknik som utnyttjar ett decentraliserat nätverk av globala hotspots som tillåter brytning av kryptovaluta samtidigt som det ger trådlös åtkomst för andra.

Även om Wireless Management och Rogers finns i Florida, anklagas de för att publicera onlineannonser som uppmuntrar Texas att köpa sina investeringar. Annonserna påstås presentera ett nyckelfärdigt paket i hårdvara som “bryter kryptovaluta [sic] och ger… bra inkomst varje månad.” Annonserna hävdar också att det nyckelfärdiga paketet genererar passiv månadsinkomst under fem år.

Enligt beställningen är det nyckelfärdiga paketet baserat på Helium. Helium hänvisar till ett blockchain-nätverk och en token som handlar under symbolen HNT. Användare tjänar HNT genom att installera och underhålla hotspots – enheter som är en kombination av en gruvarbetare och en gateway som hjälper till att tillhandahålla trådlös täckning för anslutna enheter över en viss radie. Eftersom dessa hotspots löser proof-of-coverage-test, belönas ägare med HNT.

HNT har ett aktuellt cirkulerande utbud på mer än 108 miljoner HNT och ett aktuellt börsvärde på cirka 3,2 miljarder USD. Enligt ordern är priset på HNT flyktigt – HNT var prissatt till cirka 1,30 USD per token den 1 januari 2021, nådde en topp på cirka 52,99 USD den 15 november 2021 och är prissatt till cirka 29,00 USD den 19 januari 2022.

Ordern anklagar inte Helium Systems, Inc., utvecklaren av HNT, eller någon anställd i företaget för att handla med värdepapper i Texas eller bryta mot statliga värdepapperslagar. Ordern namnger bara Wireless Management och Rogers och anklagar dem för olagligt och bedrägligt att ha gjort investeringar oberoende av Helium Systems, Inc.

Wireless Management och Rogers påstås berätta för potentiella investerare att de har säkrat hotspots och “top tier locations” för gruvdrift HNT. I utbyte mot en initial kapitalinvestering säger Wireless Management och Rogers till investerare att de kommer att få passiv inkomst i form av HNT som utvinns av en hotspot placerad på en av dessa platser. HNT som tjänas in genom gruvdrift kommer enligt uppgift att delas jämnt – investerare får hälften av belöningarna och Wireless Management får hälften av belöningarna.

Enligt ordern, när Enforcement Division började utreda Wireless Management och Rogers, gav Enforcement Division Wireless Management och Rogers möjlighet att följa lagen. Trots att de lovade att bli kompatibla, fortsatte Wireless Management och Rogers att olagligt och bedrägligt erbjuda värdepapper i Texas. Kommissionär Iles gick in i ordern efter att ha fastställt att deras uppförande nu hotar omedelbar och irreparabel allmän skada.

Wireless Management och Rogers är inte registrerade för att sälja värdepapper i Texas, Wireless Management har inte registrerat den nyckelfärdiga investeringen hos Securities Board, och byrån har inte tillåtit investeringarna till försäljning i Texas.

Förutom att bryta mot statliga registreringslagar, anklagar ordern Wireless Management och Rogers för att dölja materiella risker i samband med den nyckelfärdiga investeringen och lura investerare om deras tekniska kunskap.Source link