Teknisk analys – EUR / USD återspeglar en försvagad baiss bias


EURUSD startade veckan med mjuk prestanda och knappt över förra veckans lägsta värde på 1.1751, och bibehöll en nedåtgående riktning under det 20-dagars enkla glidande genomsnittet (SMA).

Medan den svaga uppåtgående banan i RSI och MACD, som sammanfaller med en försvagande prisåtgärd, påminner om en hausseartad divergens och därmed väcker viss optimism att en uppåtriktad vändning snart skulle kunna ske, krävs dock viss försiktighet eftersom den tidigare fortsätter att handeln under sitt 50 neutrala märke och den senare har ännu inte vuxit i det positiva området. Den negativa lutningen i den röda Tenkan-sen-linjen är en annan nedslående signal.

Ett hållbart avbrott över 20-dagars SMA vid 1.1820 kan underlätta försiktighetstänkandet och hjälpa priset att se över sitt tidigare motståndsområde 1.1880. Om du kör högre kan zonen 1.1936 – 1.1974 lägga till starkare nedåtgående tryck, vilket avskräcker varje rörelse mot den avgörande 1.2000-nivån, där 200-dagars SMA för närvarande är placerad.

Alternativt kan paret gå mot lågpunkten i mars 1.1703, ett avbrott som kan orsaka en mer aggressiv försäljning mot 1,1600-nivån och en utsikter för försämring av medellång sikt. Lägre skulle dörren öppnas för det tidigare motståndsområdet 1.1455.

Sammanfattningsvis verkar EURUSD stå inför en försvagad baiss bias i den kortsiktiga bilden. En avgörande stängning över 20-dagars SMA och 1.1820-talet förväntas utlösa nästa haussevåg.

Ursprung: XMSource link