Teknisk analys – AUD/USD går framåt mot välkänt motstånd

[ad_1]

aud_newsAUDUSD har ökat sedan bekräftelsen av ett hausseartat morgonstjärnljusstake -mönster, som förutsåg starten på en ny hausseartad omgång i fredags, men en annan utmaning visas för närvarande på radarn. Särskilt måste priset stänga avgörande över 20-dagars enkelt glidande medelvärde (SMA) på 0,7298, som har avbrutit uppåtriktat tryck sedan slutet av maj.

Observera att RSI fortsätter att fluktuera under sin 50 -neutrala markering, utan att kunna skriva ut högre toppar trots dess senaste framsteg, medan MACD, även om det är lite starkare, förblir kopplad till sin röda signallinje. Dessutom visar den röda Tenkan-sen-linjen inga tecken på att korrigera sitt baisse-kors med den blå Kijun-sen-linjen, eftersom de nedåtlutande 20- och 50-dagars SMA: erna fortsätter att främja en nedåtgående marknad. Sammantaget verkar nackdelar vara närvarande.

Skulle 20-dagars SMA sätta pauserna på den hausseartade åtgärden och trycka på priset under 0,7230, kommer all uppmärksamhet att vända tillbaka till nio månaders lägsta på 0,7105. Genom att bryta mot det golvet kan paret markera ett nytt lägre lågt nära det restriktiva området 0.7020 som var senast aktivt under andra halvåret 2020, medan en brantare nedgång kan rikta in sig på 0.6920 handtaget.

I det positiva scenariot kan en tydlig förlängning över 20-dagars SMA pågå till 0,7400 motståndsområdet, där 50-dagars SMA också svävar. Högre, ett steg ovanför Ichimoku-molnet, som var ett tufft hinder från slutet av maj till mitten av juni, kan behövas för att öppna dörren för 200-dagars SMA.

Sammanfattningsvis, trots de hausseartade ljusstakensignalerna, är den senaste rebounden i AUDUSD fortfarande under granskning när priset närmar sig ett välbekant motstånd.

Ursprung: XM

[ad_2]

Source link