Swissquote välkomnar Capital Group som sin nya främsta partner för fonder

[ad_1]

Swissquote, den schweiziska ledaren för nätbanker, välkomnar Capital Group som sin nya främsta partner för fonder.

Efter att ha firat 90-årsjubileum 2021 är Capital Group ett av de äldsta och största kapitalförvaltningsbolagen i världen, som hanterar investeringsstrategier för flera tillgångar, aktier och ränteintäkter. Sedan 1931 har Capital Group varit synnerligen fokuserat på att leverera överlägsna, konsekventa resultat för långsiktiga investerare genom att använda portföljer med hög övertygelse, rigorös forskning och individuellt ansvar.

Idag arbetar Capital Group med finansiella mellanhänder och institutioner för att förvalta mer än 2,7 biljoner USD (per den 31 december 2021) i långsiktiga tillgångar för investerare runt om i världen.

Capital Group etablerade det första kontoret utanför USA i Genève 1962 och öppnade ett kontor i Zürich 2015. Capital Group tillhandahåller ett brett utbud av investeringstjänster till institutionella kunder, finansiella mellanhänder, banker, familjekontor och externa kapitalförvaltare i Schweiz marknadsföra. Capital Group har mer än 130 medarbetare i Schweiz på de två kontoren.

Investeringsfonder har ett antal fördelar jämfört med direktinvesteringar i värdepapper. En fond investerar i aktier, obligationer och olika andra produkter. Eftersom risken är spridd över en rad investeringsprodukter minskar den totala risken.

Den som köper en fondandel kan investera i olika kategorier samtidigt med en relativt liten summa pengar. Moderna indexfonder, även kända som ETF:er, är direkt knutna till resultatet av ett index.

Tidigare under 2022 lade Swissquote till Bellevue till sin lista över främsta partners för fonder.[ad_2]

Source link