Swissquote tillkännager strategiskt partnerskap med Luzerner Kantonalbank


Det ledande schweiziska onlinehandelsföretaget Swissquote och Luzerner Kantonalbank AG (LUKB) utökar sitt samarbete. Från och med den 1 januari 2022 kommer LUKB att vara Swissquotes exklusiva lånepartner.

De två bankerna kommer gemensamt att erbjuda Swissquotes kunder attraktiva villkor för online-inteckningar för bostadsfinansiering och inteckning av inteckning. Swissquote och LUKB strävar efter att erbjuda bindande finansieringserbjudanden inom 24 timmar tack vare en standardiserad produktstruktur och en övervägande automatiserad process.

Swissquotes VD Mark Burki kommenterar:

”Vi är mycket glada över att i Luzerner Kantonalbank ha hittat en partner med en dokumenterad meritlista inom hypotekslån. Vi är övertygade om att LUKB kommer att visa sig vara en solid och smidig partner som gör det möjligt för våra kunder att dra nytta av rikstäckande räckvidd och från en uppdaterad produktportfölj. ”

Daniel Salzmann, VD för LUKB, tillägger:

”Distributionspartnerskapet med Swissquote, som har gjort sig ett namn som en onlinebank, innebär att vi kan utnyttja vår egen banks inteckningsexpertis, både digitalt och genom att utvidga sitt avrinningsområde. På så sätt skapar vi grunden för fortsatt tillväxt och ökad effektivitet inom ett av våra kärnområden ”.

Swissquote och LUKB har samarbetat inom distributionen av aktivt förvaltade certifikat (AMC) sedan maj 2021. Hittills har tre AMC utfärdats av LUKB erbjudits via Swissquote. De kan handlas via temahandel och den digitala finansiella appen Yuh.

Swissquote och LUKB planerar att undersöka ytterligare alternativ för strategiskt samarbete på medellång sikt.Source link