Storbritanniens tillsynsmyndighet tar bort Marvell Enterprises tillstånd

[ad_1]

UK Financial Conduct Authority (FCA) utfärdade idag en konsumentvarning angående Marvell Enterprises Ltd.

FCA förklarar att de har tagit bort Marvell Enterprises Ltd:s tillstånd. Företaget har därför inte längre behörighet att bedriva någon reglerad verksamhet. Regleringsåtgärden återspeglar upptäckten att Marvell kan ha erbjudit investeringar som inte var skyddade.

Tillsynsmyndigheten är medveten om att konsumenter kan ha investerat betydande medel i obligationer eller lånesedlar utgivna av Marvell.

I allmänhet behöver en verksamhet inte vara reglerad av FCA för att skaffa pengar genom att ge ut aktier eller räntebärande värdepapper (som obligationer eller lånesedlar). Däremot kommer alla investeringstjänster som tillhandahålls av företag angående dessa investeringar sannolikt att vara reglerade och föremål för FCA-regler.

Det verkar som att Marvell har genomfört investeringsrelaterade aktiviteter med konsumenter. Marvell har aldrig fått tillstånd av FCA att tillhandahålla reglerade investeringstjänster.

Marvells agerande kan innebära betydande risker för konsumenter på grund av den potentiella bristen på regulatoriskt skydd som annars skulle ges dem. Konsumenter kan ha blivit vilseledda om omfattningen av Marvells tillstånd och skyddet för deras investeringar. Det är av dessa skäl som FCA har tagit bort Marvells tillstånd.

Det är viktigt att komma ihåg att kontakt med ett auktoriserat företag inte garanterar tillgång till Financial Services Compensation Scheme (FSCS) eller Financial Ombudsman Service om något går fel. FSCS kan inte acceptera anspråk som är för dåliga investeringsresultat.

Om du tillfrågas för att göra ytterligare betalningar för att frigöra en initial investering, bör du söka oberoende råd innan du gör en betalning.

[ad_2]

Source link