Stora steg i amerikanska dollar när det gäller omnominering av Fed som pumpar upp avkastningen på statskassan. Kommer USD att fortsätta?

[ad_1]

US-dollar, Fed, Powell, Treasury Yields, Råolja, OPEC+ – Talking Points

  • Den amerikanska dollarn steg högre när amerikanska räntor steg över kurvan
  • Råoljepriset återhämtade sig efter att OPEC+ kastade en kurva
  • Med Thanksgiving nästan här, vart ska USD åka på semester?

Den amerikanska dollarn fortsatte att stiga i Asien idag efter att USA:s president, Joe Biden, nominerade Jerome Powell till ordförande för Federal Reserve Bank för ytterligare en mandatperiod. Detta verkar sannolikt komma igenom eftersom han till en början utsågs av republikanerna till rollen.

Nyheten såg att amerikanska statsräntor rörde sig högre över kurvan när Feds höjningstid förkortades. 2-årslånet handlas över 0,59% efter stängning på fredag ​​nära 0,50%. Ränteuppgången fick USD att flyga högre med US Dollar-index (DXY) som handlades på en 16-månaders högsta.

Den nyzeeländska dollarn och den japanska yenen kom under hårdast press mot USD i efterdyningarna.

Kiwi kommer att vara i fokus i morgon när RBNZ träffas för att besluta om räntesatser. En Bloomberg-undersökning visar att ekonomer letar efter en höjning med 25 punkter (bp), men räntemarknaden har prissatts med 32,5 bp, med vissa förståsigpåare som letar efter en höjning på 50 bp.

Högre räntor har undergrävt yenen tidigare och en stärkande USD gjorde att USD/JPY gick till sin högsta nivå på fyra år över 115,00.

Råolja har fortsatt att vara under press med Kina, Indien, Japan, Sydkorea och USA, vilket tyder på att de kan utnyttja sina strategiska reservlager.

Detta har lett till att OPEC+ varnar för att de kan se över sin produktion vid sitt möte nästa vecka om deras kunder skulle göra ett sådant drag. Detta skulle vara en aldrig tidigare skådad uppgörelse mellan producenter och konsumenter för kontroll över marknaden.

WTI-oljan låg stadigt över 76 dollar per fat i Asien idag efter att ha nått ett nytt bottenläge för månaden på 74,76 dollar per fat över natten.

Järnmalm gjorde starka uppgångar idag på grund av en potentiell återhämtning på den kinesiska fastighetsmarknaden. Efter att ha handlats till ett 2-års lägsta nära 80 USD per ton på Dalian Commodity Exchange (DCE) förra veckan, handlas det nu över 91 USD per ton.

EUR/USD förblir sårbara med ökande fall av Covid över hela kontinenten.

Det kommer att finnas en serie PMI-siffror idag med amerikanska siffror som beräknas kl. 14.45 GMT. Bank of England, Europeiska centralbanken och Bank of Canada har alla högtalare idag.

US Dollar Index teknisk analys

Det amerikanska dollarindexet nådde en ny höjdpunkt idag när det accelererade över översidan av en stigande kanal.

Rallyt såg också en topp i volatiliteten, vilket illustreras av utvidgningen av 21-dagarna enkelt glidande medelvärde (SMA) baserad Bollinger Band. Trots den kraftiga uppgången höll sig priset inom det övre bandet. Detta drar slutsatsen att marknaden ligger inom 2 standardavvikelser kring 21-dagars SMA.

Stödet kan vara på det senaste lägsta 95,518, pivotpunkten på 94,62 eller tidigare lägsta 93,875, 93,818 och 93,278.

US-DOLLARINDEX

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link